eur:
397.07
usd:
360.15
bux:
71742.77
2024. szeptember 10. kedd Hunor, Nikolett

Újra felépítenék a leégett körmendi sajtgyárat

Újra felépítenék a leégett körmendi sajtüzemet a holland tulajdonosok. Az önkormányzat kész anyagilag is támogatni a munkálatokat a munkahelyek megorzése érdekében.

Körmend polgármestere elmondta: a helyi segítség mellett kormányzati támogatásra is szükség lesz.

Bebes István beszámolt arról, hogy még várnak a hivatalos kárbecslés eredményére, a tűzeset körülményeit pedig a szakértői vizsgálat tisztázza majd.

A tulajdonosok több mint 3 milliárd forintra becsülik a keletkezett kárt, és bíznak abban, hogy a biztosító megtéríti majd ezt az összeget.

Bebes István szólt arról is, hogy a holland cég korábban megvásárolta az üzem mögötti területet, mert fejlesztési tervei voltak Körmenden.

A csaknem 4 ezer négyzetméteres üzemcsarnok péntek éjjel égett le teljesen.

Címlapról ajánljuk

Rajnai Gergely: új politikai kommunikációról árulkodik a kötcsei beszéd

A Méltányosság Politikaelemző Központ vezető elemzője szerint Orbán Viktor kötcsei beszéde arról tanúskodik, hogy a kormányoldal új tónusra áll át a június 9-ei választások eredményére reagálva. Rajnai Gergely úgy látja, hogy a kormányfő megpróbál bűnbakot képezni Matolcsy György jegybankelnökből.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.11. szerda, 18:00
Bartal Tamás
a Magyar Közút Nonprofit Zrt igazgatósági elnöke, az Építési és Közlekedési Minisztérium helyettes államtitkára
Bizonytalan mozgások a tőzsdéken

Bizonytalan mozgások a tőzsdéken

Az ázsiai tőzsdék ma nagyrészt emelkedtek a vártnál jobb kínai külkereskedelmi statisztikákat követően, míg Európában vegyesek voltak a mozgások, délután érkezett meg egy lefordulás az autóipari részvények mélyrepülésével együtt. Az USA-ban eközben folytatódik a visszapattanás a technológiai részvények vezetésével. Reggel megérkezett a magyar inflációs adat, ami jóval alacsonyabb lett a júliusban mért értéknél, és az elemzők által vártnál is kedvezőbben alakult. Fontos bejelentést tett emellett a Mol: az olajtársaság megállapodást kötött a folyamatos kőolajszállításról a Barátság kőolajvezetéken keresztül, ami a befektetők számára megkönnyebbülést jelent a szállítás kapcsán hónapok óta húzódó bizonytalanságok után - a bejelentés után emelkedik a Mol árfolyama.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×