eur:
397.36
usd:
360.22
bux:
72088.64
2024. szeptember 10. kedd Hunor, Nikolett

Koalíciós egyeztetést sürget Lendvai Ildikó

Szükséges az egyeztetés az MSZP és az SZDSZ elnöke között - mondta Lendvai Ildikó, a szocialista párt parlamenti frakcióvezetője csütörtökön az MTV Nap-kelte című műsorában.

Szükség van arra, hogy a napi egyeztetésen túl a pártelnökök néha nyugodtan leüljenek, és megnézzék, hol tartunk, különösen, ha az egyik szereplő új - közölte a frakcióvezető.

Hozzátette: a pártelnöki egyeztetést követnie kell és követni is fogja néhány szakterületen további koalíciós egyeztetés, például az egészségügyről. Mindkét szabad demokrata elnökjelölt azt mondta, azzal kezdenék tevékenységüket, hogy értékelnék a koalíciós programot - emlékeztetett Lendvai Ildikó.

A frakcióvezető természetesnek tartja, hogy Kóka János mindezt nyilvánosan kezdeményezte, mert a pártelnök így üzent a saját szavazóinak is.

Kóka János, az SZDSZ elnöke, gazdasági miniszter kedden kezdeményezett egyeztetést Gyurcsány Ferenccel, az MSZP elnökével, miniszterelnökkel, mert véleménye szerint a koalíció működése megújulásra szorul.

A két pártelnök szerdán állapodott meg az egyeztetések megkezdéséről, egyebek mellett az egészségügy, a gazdasági egyensúly és a versenyképesség témájában.

Címlapról ajánljuk
Rajnai Gergely: új politikai kommunikációról árulkodik a kötcsei beszéd

Rajnai Gergely: új politikai kommunikációról árulkodik a kötcsei beszéd

A Méltányosság Politikaelemző Központ vezető elemzője szerint Orbán Viktor kötcsei beszéde arról tanúskodik, hogy a kormányoldal új tónusra áll át a június 9-ei választások eredményére reagálva. Rajnai Gergely úgy látja, hogy a kormányfő megpróbál bűnbakot képezni Matolcsy György jegybankelnökből.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.10. kedd, 18:00
Sayfo Omar
a Migrációkutató Intézet kutatásvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×