eur:
397.38
usd:
360.28
bux:
72123.85
2024. szeptember 10. kedd Hunor, Nikolett

Jordán Tamás otthagyná a Nemzeti Színházat

Szombathelyen alapítana színházat a Jordán Tamás; a Nemzeti Színház főigazgatója a vasi megyeszékhelyen azt mondta: akár jelenlegi posztját is feladná, cserébe egy vidéki színház vezetéséért.

"Én most mindent hátrahagyva, nagyon nagy örömmel és ambícióval állnék a szombathelyi színházteremtés élére, (...) vállalnám ezt a posztot, a lehetőséget a lehető legnagyobb örömmel és mohósággal ragadnám meg" - mondta.

Hozzátette: bizonyára nagyon furcsa, hogy valaki a Nemzeti Színház főigazgatói székéből a szombathelyi, még nem létező színház élére kívánkozik.

"A kihívás az, ami érdekel, (...) a Nemzeti Színházban december 31-én lejár a megbízatásom, (...) ez a kihívás pedig sokkal jobban érdekel, mint a nemzetiben a következő öt év" - mondta.

Jordán Tamás a szombathelyi közgyűlés ülésén azt mondta: tervei szerint az új színház 2008 decemberében tarthatná meg első előadását; az állandó társulat 18 emberből állna.

A színházalapítás részleteit és várható költségeit tartalmazó koncepció májusban kerül a közgyűlés elé, a tervek kidolgozásában Jordán Tamás is részt vesz.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Rajnai Gergely: új politikai kommunikációról árulkodik a kötcsei beszéd

Rajnai Gergely: új politikai kommunikációról árulkodik a kötcsei beszéd

A Méltányosság Politikaelemző Központ vezető elemzője szerint Orbán Viktor kötcsei beszéde arról tanúskodik, hogy a kormányoldal új tónusra áll át a június 9-ei választások eredményére reagálva. Rajnai Gergely úgy látja, hogy a kormányfő megpróbál bűnbakot képezni Matolcsy György jegybankelnökből.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.10. kedd, 18:00
Sayfo Omar
a Migrációkutató Intézet kutatásvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×