eur:
396.74
usd:
359.42
bux:
72075.48
2024. szeptember 10. kedd Hunor, Nikolett

Súlyos elvárásoknak kell megfelelnie az új miniszternek

Az egészségügyi szakmai szervezetek azt várják, hogy az új miniszter kinevezése után érdemi egyeztetések kezdődjenek a szakmai szervezetek és a döntéselőkészítők között. Ugyanakkor mindannyian remélik, hogy az egészségügyi átalakítás bizonyos elemeit újragondolja a tárca. Ehhez a szervezetek mindegyike felajánlotta a segítségét Horváth Ágnesnek.

Horváth Tamás, a Magyar Gyógyszerész Kamara elnöke reméli, hogy Horváth Ágnes egészségügyi miniszterjelölt nem követi el elődje, Molnár Lajos hibáit. A kamara elnöke szerint a gyógyszerellátás liberalizációját kellene újragondolni.

Horváth Ágnes jelölésén a kamara elnöke nem lepődött meg, és azt várja, hogy az új tárcavezető megszünteti az elődje, és a szakmai szervezetek között állandósult konfliktust.

A Kórházszövetség szerint javítani kell a helyzeten

A Magyar Kórházszövetség elnöke szerint több olyan problémát okozott az eddigi kórházátalakítás, ami a betegeket hátrányosan érinti. Varga Ferenc szerint a jelenlegi helyzeten mindenképpen javítani kell.

Az egészségbiztosítási rendszerrel kapcsolatban nincs lehetőség kompromisszumra, csak az egybiztosítós modell lehet megoldás - mondta a Magyar Orvosi Kamara elnöke.

Félreteszik a sértettséget

Éger István hozzátette: az orvosok életszínvonalának biztonsága érdekében félretesznek minden korábbi sértettséget és készek a szakmai egyeztetésre. A szaktárcától azonban elvárják, hogy újragondolják az eddig meghozott döntéseket, és ahol kell, korrigálják azokat.

A szabad demokraták koalíciós partnere szintén azt várja az új minisztertől, hogy legyen nyitott a korábbi változtatások hibáinak korrigálására, de álljon ki a reformok mellett.

Kökény Mihály, az Országgyűlés Egészségügyi Bizottságának szocialista elnöke az InfoRádióban elmondta: várhatóan hétfőn hallgatja meg a bizottság Horváth Ágnest.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Nagy Márton: nem fordulatra van szükség, hanem finomhangolásra

A gazdaságpolitika előtt álló feladatokról, a békeköltségvetés lényegéről, a várható gazdasági növekedésről és a minimálbérről is beszélt Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter az InfoRádió Aréna című műsorában, de kitért a jegybankelnök kritikáira és a leendő gazdasági csúcsminiszter szerepére is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.10. kedd, 18:00
Sayfo Omar
a Migrációkutató Intézet kutatásvezetője
Gyűlölik a turistákat, pedig miattuk lettek lesajnált országból Európa növekedési királyai

Gyűlölik a turistákat, pedig miattuk lettek lesajnált országból Európa növekedési királyai

Miközben a csapból is az európai gazdaság gyengélkedése folyik, Spanyolország olyan növekedési számokat produkál, amelyek még válságoktól mentes időben is jónak számítanának, nemhogy az energiaválság, az infláció, a magas kamatok és a globális lassulás éveiben. A magas növekedés ráadásul kifejezetten egészséges szerkezetben, relatíve jó egyensúlyi mutatók mellett valósul meg. Európa negyedik legnagyobb gazdasága jó eredményeit leginkább annak köszönheti, hogy profitál az európai fogyasztás átalakuló szerkezetéből: a turizmus sosem pörgött ennyire Európában, és ennek Spanyolország az egyik legnagyobb nyertese. A növekedési sikersztori láttán érthetetlennek tűnik, hogy a helyi lakosok miért pont most üzentek hadat a turistáknak, hiszen a külföldiek elriasztásával saját fejlődési kilátásaikat rombolják. Pedig fejlődni még van hova, és ez – más tényezőkkel együtt – azért erősen árnyalja az ország gazdaságáról alkotott pozitív képet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×