eur:
396.82
usd:
359.65
bux:
72075.48
2024. szeptember 10. kedd Hunor, Nikolett

Baleseti sebészeteket vonnak össze Budapesten

Egyesül az Országos Baleseti és Sürgősségi Intézet (OBSI) a fővárosi Péterfy Sándor utcai kórház balesetsebészeti osztályával július 1-jétől - közölte Budaházy Emil, a két intézmény átalakításával megbízott miniszteri meghatalmazott.

Mivel az OBSI-nak van szabad területe, többi között kihasználatlan kórtermek, műtők, oda költözik a balesetsebészeti osztály - mondta Budaházy Emil.

A két intézmény közös gazdasági irányítás alá kerül, a tulajdonos Egészségügyi Minisztérium megválik tőlük, működtetésüket pedig előreláthatólag a Fővárosi Önkormányzat veszi át - tette hozzá a miniszteri meghatalmazott.

Az OBSI 316 aktív és 30 rehabilitációs ággyal, hétnapos ügyeleti idővel működik majd - fűzte hozzá.

"Egy helyen lesz elérhető minden a lakosság számára (...) nagyobb, erősebb intézmény lesz" - mondta a miniszteri meghatalmazott.

Arra a kérdésre, hogy egészségügyi dolgozókat bocsátanak-e el az új struktúra kialakításával, Budaházy Emil azt válaszolta, a gazdasági és műszaki apparátus létszámát várhatóan csökkentik, az orvosok és nővérek 90 százalékára azonban szükség van.

Címlapról ajánljuk
Nagy Márton: nem fordulatra van szükség, hanem finomhangolásra
Aréna

Nagy Márton: nem fordulatra van szükség, hanem finomhangolásra

A gazdaságpolitika előtt álló feladatokról, a békeköltségvetés lényegéről, a várható gazdasági növekedésről és a minimálbérről is beszélt Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter az InfoRádió Aréna című műsorában, de kitért a jegybankelnök kritikáira és a leendő gazdasági csúcsminiszter szerepére is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.10. kedd, 18:00
Sayfo Omar
a Migrációkutató Intézet kutatásvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×