eur:
396.81
usd:
359.29
bux:
72075.48
2024. szeptember 9. hétfő Ádám

Hamarosan Brüsszelbe küldik az újabb jelentést

Két hét múlva küldi el az Európai Bizottságnak a konvergenciaprogram állásáról szóló jelentést a kormány - jelentette be a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára. Gál J. Zoltán közölte: a dokumentumról a jövő héten tárgyal a kabinet.

Az államtitkár, aki ideiglenesen a kormányszóvivői posztot is betölti, emlékeztetett: az Európai Unió félévenként vár beszámolót a magyar kormánytól a konvergenciaprogram helyzetéről.

Gál J. Zoltán hozzátette: a hat hónap április 10-én lejárt, de a jelentést csak az első negyedévi makrogazdasági adatok ismeretében tudják elkészíteni.

A tájékoztatón elhangzott még, hogy Magyarország önálló pavilont állít fel a 2010-es sanghaji expón, sőt, azokban a napokban magyar hetet is szervez a kormány. Minderre 3,3 milliárd forintot különített el a kabinet.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Nagy Márton: nem fordulatra van szükség, hanem finomhangolásra
Aréna

Nagy Márton: nem fordulatra van szükség, hanem finomhangolásra

A gazdaságpolitika előtt álló feladatokról, a békeköltségvetés lényegéről, a várható gazdasági növekedésről és a minimálbérről is beszélt Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter az InfoRádió Aréna című műsorában, de kitért a jegybankelnök kritikáira és a leendő gazdasági csúcsminiszter szerepére is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.10. kedd, 18:00
Sayfo Omar
a Migrációkutató Intézet kutatásvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×