eur:
393.73
usd:
355.38
bux:
72297.19
2024. szeptember 9. hétfő Ádám

Ha semmi nem jön közbe, egy évet késik a 4-es metró

A Fővárosi Közgyűlés csütörtöki ülésén tudomásul vette a 4-es metró építéséről szóló beszámolót. Demszky Gábor főpolgármester azt mondta: a 4-es metró egy év késéssel épül meg, hacsak nem ütközik előre nem látható akadályokba.

A koalíciós szavazatokkal a közgyűlés többségében tudomásul vette a beszámolót. Bár a vitából az derült ki, hogy a beruházást az összes frakció támogatja, a jelentés alapján számos bizonytalanságot látnak.

Az ellenzéki szónokok hosszan idéztek a metróbiztos beszámolójából, amely szerint az állomások építését tulajdonjogi viták, építési engedélyek hiánya hátráltatja, sőt, a fúrópajzs sebességének a csökkenéséről is szó esett.

Tarlós István, a Fidesz frakcióvezetője azt mondta: a beruházás előkészítetlensége azt mutatja, hogy a főpolgármester éveken keresztül félrevezette a fővárosiakat, ezért a lemondás gondolatával is foglalkoznia kellene.

Demszky Gábor elmondta, hogy a metró egy év késéssel épül meg, hacsak nem ütközik előre nem látható akadályokba a beruházás. Hozzátette, hogy számítanak az uniós támogatásra, amelynek nagyságáról Brüsszelnek még nincs álláspontja.

Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes közölte, hogy az ellenzék több javaslatát elfogadja, a többi mellett azt, hogy a beruházásról kapjon rendszeres tájékoztatást a közgyűlés. Igaz, nem az eredeti javaslat szerinti havi, hanem negyedéves rendszerességgel.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Hegedűs D. Géza, a Nemzet Színésze: én így élek, így dolgozom és így vagyok boldog

Hegedűs D. Géza, a Nemzet Színésze: én így élek, így dolgozom és így vagyok boldog

Tizenkét szerepe van ma is a Nemzet Színészévé megválasztott Hegedűs D. Gézának, aki immár fél évszázada a Vígszínház tagja. Gyerekként minden zsebpénzét színházra költötte, mígnem az építőipari technikumból el nem küzdötte magát a Színműig. Pályája harmadéves főiskolai hallgatóként már be is indult, és aligha lesz egyhamar vége ilyen munkatempóban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
Átszakadt a front Kupjanszknál, NATO országokban bukkantak fel Oroszország drónjai – Ukrajnai háborús híreink hétfőn

Átszakadt a front Kupjanszknál, NATO országokban bukkantak fel Oroszország drónjai – Ukrajnai háborús híreink hétfőn

A beszámolók szerint a kelet-ukrajnai frontvonalak közül most Kupjanszknál erősödtek fel a harcok, a szektorban jelentős területi győzelmeket értek el az oroszok. Közben a hétvégén két NATO-tagországban is úgy érzékelték a hatóságok, hogy orosz eszközök léptek be a légtérbe illetéktelenül, majd ott is csapódtak a Földbe. Románia és Lettország is megtette a szükséges intézkedéseket. Cikkünk folyamatosan frissül a háború legfrissebb eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×