eur:
394.11
usd:
355.57
bux:
72297.19
2024. szeptember 9. hétfő Ádám

Fidesz: Ne a nyilvánosságtól akarják megvédeni Szilvásyt!

A Fidesz magyarázatot vár a kancelláriaminisztertől arra, miért keresték fel a Nemzetbiztonsági Hivatal munkatársai a Magyar Nemzet két újságíróját azt követően, hogy ők Szilvásy György épülő házánál jártak. Demeter Ervin szerint a diktatúrákra jellemző hasonló megfélemlítés.

A fideszes politikus azt mondta: a kancelláriaminiszter újságírók megfélemlítésére alkalmazza a Nemzetbiztonsági Hivatalt, a titkosszolgálatokat használja fel a hatalommal szemben kritikus véleményt megfogalmazók elhallgattatására.

Felszólítottuk Szilvásy Györgyöt, hogy minél hamarabb adjon magyarázatot, miért félemlítik meg a hatalommal szemben kritikus újságírókat - jelentette ki Demeter Ervin.

A parlament Nemzetbiztonsági Bizottságának tagja emlékeztetett: a Nemzetbiztonsági Hivatal munkatársai kérdeztek meg újságírókat, miért érdeklődnek a kancelláriaminiszter Lesencefalui építkezéséről.

A titkosszolgálati szóvivő közléséből az is kiderült, hogy mindez a miniszter kezdeményezésére történt - tette hozzá.

Demeter Ervin hangsúlyozta: Szilvásy György nemzetbiztonsági védelme nem azt jelenti, hogy a nyilvánosságtól védjék meg a minisztert.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Hegedűs D. Géza, a Nemzet Színésze: én így élek, így dolgozom és így vagyok boldog

Hegedűs D. Géza, a Nemzet Színésze: én így élek, így dolgozom és így vagyok boldog

Tizenkét szerepe van ma is a Nemzet Színészévé megválasztott Hegedűs D. Gézának, aki immár fél évszázada a Vígszínház tagja. Gyerekként minden zsebpénzét színházra költötte, mígnem az építőipari technikumból el nem küzdötte magát a Színműig. Pályája harmadéves főiskolai hallgatóként már be is indult, és aligha lesz egyhamar vége ilyen munkatempóban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 8. 21:42
×
×
×
×