eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária

Megváltoztatják a rokkantsági rendszer szabályait

A rokkantsági rendszer szabályozásának megváltoztatását tervezi jövőre a Szociális és Munkaügyi Minisztérium.

Az Országgyűlés nyugdíjpolitikai albizottságának szocialista elnöke a tervezetre hivatkozva az InfoRádióban elmondta: a módosítás célja, hogy segítsék a munkavégzésre képes rokkantak visszailleszkedését.

Vidorné Szabó Györgyi hangsúlyozta: 2008-tól csak azok kapnának rokkantnyugdíjat, akik rehabilitáció után sem képesek dolgozni.

Hozzátette: a többieknek átmeneti időre - legfeljebb három évig - úgynevezett rehabilitációs járadékot fizetnének; ennek összege megegyezne a rokkantsági nyugdíjéval.

A Szociális és Családügyi Minisztérium egyelőre annyit közölt, hogy a rokkantsági rendszer megváltoztatásának tervét pénteken tárgyalja az Országos Érdekegyeztető Tanács.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
Orbán Viktorral találkozott a csádi elnök

Orbán Viktorral találkozott a csádi elnök

Ahogy arról nemrég a Portfolio is beszámolt, a csádi elnök, Mahamat Idriss Déby Itnó szombat este érkezett meg Magyarországra, hogy a két ország közötti biztonsági együttműködés véglegesítéséről tárgyaljon. Az elnököt ezt követően Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap este a Karmelita kolostorban fogadta. A kormányfő hétfőn további kétoldalú megbeszéléseket folytat majd Csád elnökével - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkár.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×