eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária

"A betegek látják majd kárát"

Ha az érintett intézmények megpróbálják komolyan venni az Egészségügyi Minisztérium ellátási listáját, akkor teljesen szétesik a rendszer - mondta a győri kórház orvos-igazgatója. Oláh Attila szerint a listán igazából nincs mit javítani, mert úgy hibás, ahogy van. Hozzátette: nincs illúziója arról, hogy a korrekciós javaslatoknak lesz-e foganatjuk.

Nem lesz könnyű ennyi hibát orvosolni - mondta a győri kórház igazgatója az Egészségügyi Minisztérium által nyilvánosságra hozott területi ellátási listáról, amelyhez az intézményvezetők hétfőig küldhették el javaslataikat.

Oláh Attila hangsúlyozta: először is megpróbálják megtalálni, mi volt a logikai vezérlő elv, amely alapján a szaktárca kidolgozta az ellátási listát.

Az igazgató szerint lehet ugyan egy kockás füzetbe rubrikákat gyártani és irányítószámokat alapján elosztani a területeket, de a kórházi szakma nem így működik.

Hozzátette: az ágyszámok változtatása köszönő viszonyban sincs az ellátási területek módosításával.

Oláh Attila példaként említette, hogy a győri kórházban a gyermek fül-orr-gégészetnek négy ágyon 1,7 milllió lakost kellene ellátnia.

A kórházigazgató közölte, nincsenek illúziói, hogy a korrekciós javaslatok meghallgatják-e.

Nincs esély arra, hogy zökkenőmentesen történjen az átállás áprilisban - emelte ki Oláh Attila.

Hozzátette: ha komolyon veszik az ellátási listát, akkor a rendszer recsegni-ropogni kezd, és annak a betegek fogják súlyos hátrányát szenvedni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Svédország meglepően kemény lépésre szánta el magát

Svédország meglepően kemény lépésre szánta el magát

Svédország bekeményít a gyerekek és fiatalok mobilhasználatával szemben. A héten kiadott új ajánlások szerint kétéves korig nem is láthat képernyőt egy gyermek, de még az idősebbek számára is csak néhány órányi mobilozást kellene engedni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×