eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária

Nézze meg a Kossuth teret hétfő délben!

Egy szervezet és egy magánszemély jelentett be eddig demonstrációt a Kossuth térre - mondta el az InfoRádiónak a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletének vezetője. Hozzátette, a bejelentők a megállapodás szerint keddtől egy hétig délután 5 és este 10 óra között demonstrálhatnak az Országház előtt.

Eddig egy szervezet, a Budapesti Nemzeti Bizottság 2006, valamint egy magányszemély jelentette be demonstrációs szándékát a Kossuth térre a Budapesti Rendőr-főkapitányságon - mondta az InfoRádiónak a BRFK sajtóügyeletének vezetője.

Õk keddtől egy héten keresztül 17 és 21 óra között tartják meg demonstrációjukat, és közölték, hogy nem kívánnak színpadot állítani vagy sátrat építeni - tette hozzá Kormos Endre.

A BRFK munkatársa kijelentette: a rendezvények zavartalan lebonyolításáért elsősorban a szervezők felelősek, akik vállalták, hogy megfelelő létszámú rendezőgárdát állítanak ki a demonstráció idejére.

Beavatkoznak, ha szükséges

Amennyiben be nem jelentett tüntetésre is sor kerül majd, akkor a rendőrség közbelép, és a demonstrációt minden törvényes eszközzel megakadályozza - tájékoztatott a BRFK sajtóügyeletének vezetője.

A tüntetéseket a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai is biztosítják majd, és amennyiben a bejelentett rendezvények túllépnék az engedélyezett időkeretet, a rendőrök felszólítják őket a demonstráció befejezésére.

Ha ennek nem tesznek eleget, a rendőrség közbelép - közölte Kormos Endre.

A rendőrök a demonstrációk időtartamán kívül csak a szokásos napi rutinnak megfelelő erővel és létszámmal lesznek jelen a Kossuth téren - mondta a BRFK munkatársa.

{{keretes_cim}}

A Fidesz frakcióvezetője szerint a szabadság hívei két győzelmet arattak a március 15-i hosszú hétvégén: az ünnepen békés megemlékezések voltak, és a rendőrség hétfőre lebontotta a Kossuth téri kordont.

Navracsics Tibor a Fidesz hétfői frakcióülése után kijelentette: a két győzelem közül az első az, hogy március 15-én alapvetően békés, méltóságteljes megemlékezések voltak.

Az ellenzéki párt frakcióvezetője szerint a Fidesz hívószavára "soha nem látott tömeg" gyűlt össze az ünnepen.

A második győzelmet az jelenti, hogy a rendőrség hétfőre virradóra elbontotta jogellenesen felállított kordont a Parlament körül - mondta Navracsics Tibor.

Mesterházy Attila, az MSZP parlamenti frakcióvezető-helyettese arra kéri Navracsics Tibort, a Fidesz frakcióvezetőjét, bírja rá főnökét arra, hogy "fejezze be a lázítást".

A kormánypárti politikus szerint a Fidesz nagygyűlésén a tömeg maga volt az, amely bölcsebb volt a vezérénél.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Svédország meglepően kemény lépésre szánta el magát

Svédország meglepően kemény lépésre szánta el magát

Svédország bekeményít a gyerekek és fiatalok mobilhasználatával szemben. A héten kiadott új ajánlások szerint kétéves korig nem is láthat képernyőt egy gyermek, de még az idősebbek számára is csak néhány órányi mobilozást kellene engedni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×