eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária

Gyurcsány: a kormánybuktató ellenzéki politika megbukott

A miniszterelnök szerint a kormány megbuktatását célzó ellenzéki politika megbukott. Gyurcsány Ferenc a parlamentben napirend előtt méltatlannak nevezte, ha a legnagyobb ellenzéki párt elnöke március 15-én a kormány elkergetéséről beszél. A Fidesz szerint ha a kormányfő párbeszédet akar, ne rágalmazza az ellenzéket.

Gyurcsány Ferenc a parlamentben napirend előtt hangsúlyozta: Magyarország többsége tiszteletben tartja az alkotmányt, nem ad támogatást az ilyen "kalandorpolitikának".

A kormányfő szerint a magyar parlamenti többség erős, és hisz abban, hogy az általa képviselt politika az ország, a nemzet javát szolgálja.

A miniszterelnök Orbán Viktor Fidesz-elnök március 15-i beszédére utalva közölte: érvényes és eredményes népszavazás végeredményét a kormány magára nézve kötelezőnek ismeri el.

Gyurcsány Ferenc szerint méltatlan és Magyarországot megszégyeníti, ha a legnagyobb ellenzéki párt elnöke március 15-én a kormány elkergetéséről beszél. A kormányfő hozzátette: nem kell kettős beszédet használni.

Navracsics: a Fidesz nem folytat kettős beszédet

A Fidesz frakcióvezetője szerint ha a miniszterelnök párbeszédet akar, ne támadja a másikat, ne rágalmazza az ellenzéket és annak vezetőjét.

Navracsics Tibor leszögezte: a Fidesz nem folytat kettős beszédet.

A KDNP frakcióvezetője, Semjén Zsolt felszólalásában úgy fogalmazott, hogy a kormány háborút visel saját nemzete ellen, de a népszavazással a népnek meglesz a lehetősége arra, hogy beírja az elégtelent a kabinet ellenőrzőjébe.

Kuncze: nem kellene Orbánnal foglalkozni

Nem kellene foglalkozni Orbán Viktorral - reagált Kuncze Gábor (SZDSZ) a kormányfő napirend előtti felszólalására hétfőn.

A politikus szerint, amit a Fidesz elnöke csinál, nem szól másról, mint arról "az eszement sértettségről", hogy elvesztett két választást, ezért mindent elkövet annak érdekében, hogy parlamenten kívüli eszközökkel kikényszerítse a kormány megbuktatását.

A szocialista frakcióvezető azt a kérdést tette fel: biztos-e, hogy fenntartható még az "egy a tábor" jelszava, amely azt fejezte ki, egy táborba tartozik mindenki, aki a kormány távozását akarja.

Lendvai Ildikó véleménye szerint a többség a nyugalomra szavazott március 15-én.

Az MDF elnöke kiemelte: a parlamenti ellenzék nem egységes, van egy anarchista magatartású és van egy európai értelemben vett, cselekvő ellenzék.

Dávid Ibolya közölte: a randalírozók már elhitték magukról, demokraták attól, hogy véleményüket nyilvánosan kifejthetik. Hozzátette azonban: "március 15-én bűncselekmények sorozata valósult meg az utcákon".

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Svédország meglepően kemény lépésre szánta el magát

Svédország meglepően kemény lépésre szánta el magát

Svédország bekeményít a gyerekek és fiatalok mobilhasználatával szemben. A héten kiadott új ajánlások szerint kétéves korig nem is láthat képernyőt egy gyermek, de még az idősebbek számára is csak néhány órányi mobilozást kellene engedni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×