eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária

Félszáz fát vágnak ki a metróépítés miatt

Csaknem ötven fa kivágásához járult hozzá a főváros vezetése a 4-es metró tervezett pesti állomásainak helyén. A fák helyére újakat ültetnek majd, ám a Levegő Munkacsoport szerint a mostani platánok lombtömege, hangulata nem pótolható.

Négy majdani pesti metróállomás helyén összesen 46 fa kivágásához járult hozzá hétfői ülésén a fővárosi kabinet.

Az erről szóló előterjesztés szerint a metróépítéshez szükséges műtárgyak csak úgy helyezhetők el, ha a meglevő faállomány egy részét kivágják.

A tervek szerint a Rákóczi téren a metróállomás miatt 22, az ugyanide tervezett mélygarázs miatt pedig hét fát döntenek ki, a Kálvin téren egyet, a Baross téren pedig 16-ot.

Az előterjesztés kiemeli, hogy a következő években mintegy 130 fát ültetnek a VIII. kerületben.

A Levegő Munkacsoport tiltakozik a fakivágási tervekkel kapcsolatban. Schnier Mária, a szervezet szakértője az InfoRádiónak a Rákóczi téri fákkal kapcsolatban azt mondta, hogy a mai platánok lombtömege, hangulata nem pótolható.

Arra az érvre, hogy a kivágandó fák egy része nem egészséges, Schnier Mária úgy reagált: egy fa esetében az, hogy nem teljesen egészséges, még nem jelenti azt, hogy ki kellene vágni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Svédország meglepően kemény lépésre szánta el magát

Svédország meglepően kemény lépésre szánta el magát

Svédország bekeményít a gyerekek és fiatalok mobilhasználatával szemben. A héten kiadott új ajánlások szerint kétéves korig nem is láthat képernyőt egy gyermek, de még az idősebbek számára is csak néhány órányi mobilozást kellene engedni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×