eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária

A családi házaknak is létezik "panelprogram"

Április 10-től lehet pályázni nyílászárók cseréjére, lakások, házak hőszigetelésére, valamint megújuló energiahordozók felhasználására. A program keretében 15 százalékos, maximum 265 ezer forint vissza nem térítendő támogatást lehet elnyerni.

A 2007. évi pályázat egyik része a lakások energiatakarékossági beruházásaira, vagyis az épületek külső hőszigetelésére irányul - mondta az InfoRádiónak a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium szakmai tanácsadója.

A pályázati pénzekre csak hagyományos építésű, 1994 előtt épült házak tulajdonosai pályázhatnak, a panelházak lakói ebben a programban nem vehetnek részt - tette hozzá Szerdahelyi György.

Külön-külön és összevonva is lehet pályázni a nyílászárók cseréjére, a külső hőszigetelés kiépítésére és a berendezések, például kazánok cseréjére - tájékoztatott a gazdasági tárca munkatársa.

Napkollektorokra is lehet pénzt igényelni


A pályázat másik részében a megújuló energiaforrásokat felhasználó berendezések - napkollektorok, hőszivattyú - beszerzésére lehet pénzt igényelni - közölte Szerdahelyi György.

Amennyiben valaki az energiatakarékosságra és a megújuló energiák felhasználására egyszerre ruházna be, a támogatás megduplázódik - jelentette ki a gazdasági minisztérium tanácsadója.

Maximum 265 ezer forint


A pályázatból az átalakítások értékének 15 százalékát lehet finanszírozni, ez maximálisan 265 ezer forintot jelent, amelyet utólag fizetnek ki - mondta el a szakértő.

Szerdahelyi György hozzátette: a maradék 85 százalékra nagyon kedvező hitellehetőséget biztosítanak, amelynek keretében 5-től 20 éves futamidőre, 6,4 százalékos kamattal lehet pénzt felvenni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Svédország meglepően kemény lépésre szánta el magát

Svédország meglepően kemény lépésre szánta el magát

Svédország bekeményít a gyerekek és fiatalok mobilhasználatával szemben. A héten kiadott új ajánlások szerint kétéves korig nem is láthat képernyőt egy gyermek, de még az idősebbek számára is csak néhány órányi mobilozást kellene engedni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×