eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária

Itthon is behajtanák a külföldön elkövetett szabálysértés díját

A jövőben behajtható lenne Magyarországon az Európai Unió más tagállamaiban, szabálysértés miatt kiszabott, 70 eurót meghaladó pénzbüntetés.

A kormány által a héten elfogadott szabálysértési jogsegélyről szóló törvénytervezettől azt várja az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium, hogy erősödik a jogkövetési hajlandóság.

A tárca hangsúlyozza: az új szabályozással a magyar állampolgárok a külföldön elkövetett kisebb súlyú jogsértések esetén sem kerülhetnék el a felelősségre vonást, és a magyar állam is hasonlóan járhatna el az itthon szabálysértést elkövető külföldiek ellen.

Soós László, a minisztérium főosztályvezetője elmondta: az unió más tagállamában kiszabott bírságot Magyarországon forintban hajtják be; az összeg a központi költségvetést vagy a lakóhely szerinti önkormányzatot illeti meg. A törvénytervezetről várhatóan még tavasszal dönt az Országgyűlés.

Címlapról ajánljuk
Svédország meglepően kemény lépésre szánta el magát

Svédország meglepően kemény lépésre szánta el magát

Svédország bekeményít a gyerekek és fiatalok mobilhasználatával szemben. A héten kiadott új ajánlások szerint kétéves korig nem is láthat képernyőt egy gyermek, de még az idősebbek számára is csak néhány órányi mobilozást kellene engedni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×