eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária

Csoportosan perelhetnek az orvosok

Perre készülnek az orvosok, akik elmaradt ügyeleti díjuk kifizetése miatt már csoportosan akarnak bírósághoz fordulni - írja a Napi Gazdaság. Az elmaradt ügyeleti díjakat az intézmények fenntartóinak kell kifizetniük, ha a bíróság úgy dönt. Lapszemle.

A Népszabadság arról számol be, hogy merész tervvel állt elő a Balaton Fejlesztési Tanács munkacsoportja: villamosjáratokat indítanának Keszthely és Hévíz között. Az ötlet meglepő, de nem új: száz éve már terveztek Keszthelyre villamost.

Az elképzelés első hallásra kicsit szokatlan: a keszthelyi kikötőtől indulnának a villamosok, tennének egy kanyart a tóparti szállodasor felé, majd végiggördülnének a város sétálóutcáján, és a Festetics-kastély parkját érintve jutnának el a csaknem kilenc kilométerre lévő Hévízi-tóig.

Megsemmisítette az Alkotmánybíróság (Ab) a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal eljárási rendjére vonatkozó szabályozást - olvasható a Magyar Nemzetben. A döntés következménye lehet, hogy ameddig nem alakítják át a hivatal szervezetét, az törvényesen semmilyen ügyben nem járhat el. Az Ab döntése arra is felhívja a figyelmet: sok esetben törvénytelen volt az uniós agrárpénzek kifizetése.

Perre készülnek az orvosok, akik elmaradt ügyeleti díjuk kifizetése miatt immár csoportosan akarnak bírósághoz fordulni - írja a Napi Gazdaság. A kormánynak nincs és nem is volt fizetési kötelezettsége, vallja rendületlenül az egészségügyi tárca. Az elmaradt ügyeleti díjakat az intézmények fenntartóinak kell kifizetnie, ha a bíróság úgy dönt.

Nem csillapodik a lakosság hitelfelvételi kedve, a háztartások zöme úgy költekezik, mintha semmit nem éreznének a megszorításokból - írja a Világgazdaság. Hogy kifullad-e a hitelboom, az a következő hónapokban eldől. Szakértők szerint megvan a veszélye annak, hogy a felelőtlen lakossági magatartás magával rántja a bankszektort is: a bankok hitelportfolióját ugyanis jócskán megtépázhatják a bedőlt hitelek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×