eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária

SZDSZ: kiderülnek a különbségek

Az SZDSZ kiáll az egészségügyi reform mellett, és az ezt érintő népszavazási kérdésekben sem változtatja meg a véleményét - erről határoztak a párt március végi tisztújító küldöttgyűlése előtti utolsó országos tanácsi ülésén, amelyen felszólaltak a liberális párt elnökjelöltjei is.

Az SZDSZ-nek markánsan ki kell fejtenie a véleményét és meg kell szereznie azt a többségi támogatást azokkal a kérdésekkel kapcsolatban, amelyekről az Alkotmánybíróság úgy határozott, hogy népszavazásra előterjeszthetők - mondta az InfoRádiónak a párt országos tanácsának elnöke a testület ülése után.

A megbeszélésén mindkét elnökjelölt felszólalt, és mind Kóka János, mind Fodor Gábor leszögezte: csak addig rivalizálnak, amíg eldől, hogy ki lesz az SZDSZ új vezetője - közölte Bőhm András.

Az országos tanács elnöke elmondta: a küldöttgyűlés célja, hogy azt a jelöltet válassza meg, akitől a siker és a párt működésének javítása várható.

A viták természetesek

"Mi természetesnek tekintjük (...) a vitát a felek között, hiszen ha egyszer kampány van, ott a különbségeknek és a véleménykülönbségeknek is ilyen módon ki kell derülniük" - jelentette ki Kuncze Gábor pártelnök az MTI-nek.

A politikus szerint az SZDSZ az elnökválasztási kampányból megerősödve kerül ki.

Kérdésre válaszolva elmondta: nem tulajdonít jelentőséget a Fodor Gábor és Kóka János támogatottságáról szóló közvélemény-kutatásoknak, mert nem azok szavaznak majd a küldöttgyűlésen, akiknek a véleményét kikérték.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×