eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária

Gyurcsány: 2010 és 2014 között lehet magyar euró

A kormányfő szerint Magyarországon 2010 és 2014 között lehet bevezetni az eurót. Gyurcsány Ferenc közölte: a konkrét dátumot a Magyar Nemzeti Bankkal 2008 végéig kidolgozandó közös program után jelentik be.

A miniszterelnök a Napi Gazdaságnak adott interjúban arról is beszélt, hogy az euró bevezetésének feltételei között nem a költségvetési hiány lefaragása lesz a legnagyobb kihívás, hanem az inflációs kritérium.

A forint árfolyamsávjának lehetséges eltörlésére vonatkozó kérdésre Gyurcsány Ferenc kifejtette: az árfolyamrendszerre, a lebegtetésre vonatkozóan a jegybank többször tett javaslatot, legutóbb néhány hónapja, de jelenleg ez nincs napirenden.

Az egészségügyi reform után a nyugdíjrendszer átalakításába vág bele a kormány - jelezte a kormányfő, hozzátéve: a nyugdíjreformnak jót tenne a teljes politikai konszenzus, hisz az negyven-ötven évre szól.

Címlapról ajánljuk
“Becsapott indiaiak” harcolnak az oroszok oldalán Ukrajna ellen

“Becsapott indiaiak” harcolnak az oroszok oldalán Ukrajna ellen

Kezdik feladni a reményt, hogy hazamehetnek azok az indiai állampolgárok, akik az ukrajnai frontokon harcolnak, az orosz hadseregben. Korai leszerelésükről még a nyáron állapodott meg Vlagyimir Putyin orosz elnök és a hozzá látogató Narendra Modi indiai miniszterelnök, de az átvert emberek egyelőre elkeseredettek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×