eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária

Demonstráció a Budai Gyermekkórház védelmében

Demonstrációt tartottak mintegy 150-200 ember részvételével a Budai Gyermekkórház bezárása ellen; az akciót a Fidesz szervezte.

Balsai István fideszes országgyűlési képviselő azt mondta: a gyermekkórház története és jelene azt igazolja, hogy szükség van a 88 ezer gyermeket ellátó intézményre.

Láng Zsolt, II. kerületi fideszes polgármester közölte:
minden szakmai érv az intézmény fennmaradása mellett szól.

Emlékeztetett arra, hogy az intézmény 10 évvel ezelőtti átépítésekor az önkormányzat 1.500 négyzetméteres területet adományozott, azért, hogy egy komplex, a régiót ellátó gyermekkórház jöjjön létre.

Hozzátette: több millió forinttal támogatták a gép-, illetve műszerbeszerzéseket is.

A képviselő-testület egyhangú döntéssel változtatási tilalmat rendelt el a Budai Gyermekkórház épületére múlt csütörtökön.

Bús Balázs, III. kerületi fideszes polgármester arra hívta fel a figyelmet, hogy a Budai Gyermekkórház és a Szent Margit Kórház további működtetése nélkülözhetetlen Óbuda, Békásmegyer lakosságának elvárható színvonalú egészségügyi ellátásához.

Úgy vélte: az intézmény működése az utóbbi évek romló finanszírozása ellenére is gazdaságos volt, szakmai tevékenysége pedig eléri a nyugat-európai szintet, szűkebb területen meg is haladja azt.

Az intézmény bezárásával több mint 80 ezer gyermek ellátását bizonytalanítja el a kormányzat - tette hozzá.

A Budai Gyermekkórházban 15 ezer járóbeteget, 250 cukorbetegségben szenvedőt látnak el, 100 gyermeket pedig növekedési hormonnal kezelnek.

Címlapról ajánljuk
“Becsapott indiaiak” harcolnak az oroszok oldalán Ukrajna ellen

“Becsapott indiaiak” harcolnak az oroszok oldalán Ukrajna ellen

Kezdik feladni a reményt, hogy hazamehetnek azok az indiai állampolgárok, akik az ukrajnai frontokon harcolnak, az orosz hadseregben. Korai leszerelésükről még a nyáron állapodott meg Vlagyimir Putyin orosz elnök és a hozzá látogató Narendra Modi indiai miniszterelnök, de az átvert emberek egyelőre elkeseredettek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×