eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária

Székházat épít és költözik az MSZP

Elhagyja a Köztársaság téri székházat a Magyar Szocialista Párt és a VII. kerületi István utcába költözik - közölte a párt elnöke. Hiller István szerint az építési tervek és a belső berendezés tervei már készen vannak.

Elköltözik a párt Köztársaság téri székházából az MSZP - közölte Hiller István. A pártelnök szerint az új épület "szerény, praktikus és egy országos párt tevékenységére teljes mértékben alkalmas" lesz, amelyik "esztétikusabb és olcsóbb fenntartású, mint a jelenlegi székház".

Az új épület építését Hiller István azzal indokolta, hogy annak "nincs előtörténete". A pártelnök szerint az építési tervek és a belső berendezés tervei már készen vannak. Az új elnök olyan dokumentációt és olyan telket vehet át, amelyre már csak fel kell húzni az épületet.

Hiller István azt mondta: a dokumentáció "nem tegnap készült el", hanem 2005 tavaszának végén. Mint mondta, akkor nem látta alkalmasnak az időt arra, hogy a választási kampány előtt a pártot székházépítésbe vigye bele, mert úgy vélte, az építkezés kampánytémává válna, ezért döntöttek úgy, az ő javaslatára, hogy a terveket a választások után valósítják meg.

Hiller István elmondta: a Köztársaság téri épület sorsáról végleges döntés még nincs. Az MSZP elnöke hozzátette: amikor átköltöznek az új székházba, akár a Köztársaság téri székházból, akár egy bérelt épületből, addigra döntenek majd a Köztársaság téren álló épületről is.

Címlapról ajánljuk

Nagelsmannt lenyűgözte csapata játéka, a sajtó új korszakot emleget

Egy nappal a szombat esti, a magyar válogatott ellen aratott 5-0-s győzelem előtt szakértők és újságírók is bírálták Julian Nagelsmann szövetségi kapitányt, hogy túl merész célokat tűz csapata elé. A 37 éves tréner ugyanis kerek-perec kijelentette, hogy az általa irányított válogatott célja a 2026-os vb megnyerése. Bírálói szerint ezzel a célkitűzéssel feszültséget, görcsös bizonyítási vágyat vált ki játékosaiban, ami pedig épp ez ellenkező hatást válthatja ki.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×