eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária

A fekvőrendőrök roncsolják az autókat

Több ezer mesterséges bukkanó, azaz fekvőrendőr rontja a gépjárművek műszaki állapotát, különösen, ha a magasságuk meghaladja az előírásokat - jelentette ki a Magyar Közlekedési Klub elnöke az InfoRádióban.

A budapesti kertvárosi utcákban több ezer forgalomlassító bukkanót építettek, a kerületi önkormányzatok kezdeményezésére.

Ahány kerület, annyiféle megoldás van. Valahol terméskőből építik, máshol az aszfaltburkolatot emelik meg, de találkozhatunk lecsavarozott fémbukkanókkal is. Ezek többnyire 30 kilométer/órás sebességkorlátozást követelnek meg.

Aki nem tartja be a sebességhatárt, jelentősen roncsolhatja járművét. Károkat okoznak azok a fekvőrendőrök is, melyeket nem a műszaki előírásoknak megfelelően építettek, és a magasságuk meghaladja a lehetséges értéket - mondta el a Magyar Közlekedési Klub elnöke.

Az egyik fekvőrendőr formula 10 centiméter magas, és 3,6 méter hosszan elnyújtott körszelet alakú; de van más lehetőség is, egy kis ugratóval, egy 10-es, 20-as lejtővel felmenni egy maximum néhány centis szegélymagasságra, és utána 4-5 méter hosszon vagy 10 méter hosszon haladni - részletezte a lehetőségeket Mészáros Péter.

A közlekedési klub elnöke hozzátette: amennyiben a szabálytalanul épített bukkanó károkat okoz egy gépjárműben, a sofőr tanúk jelenlétében, a helyszínen készítsen jegyzőkönyvet, majd forduljon kártérítésért a közútkezelőhöz.

Ugyanakkor az ilyen esetek ritkák, mivel a fekvőrendőrök főleg hosszú távon károsak, a megnövekedett rezgésterhelés miatt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Svédország meglepően kemény lépésre szánta el magát

Svédország meglepően kemény lépésre szánta el magát

Svédország bekeményít a gyerekek és fiatalok mobilhasználatával szemben. A héten kiadott új ajánlások szerint kétéves korig nem is láthat képernyőt egy gyermek, de még az idősebbek számára is csak néhány órányi mobilozást kellene engedni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×