eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária

Ki őrködhet a tízezermilliárd felett?

Biztonsági okokból nem használhatja az Europol terrorizmus elleni intézkedések támogatására kifejlesztett elemző szoftverét Aradi utcai központjában a Nemzeti Nyomozó Iroda - írja a Népszabadság.

Részben emiatt új székházat építtetne magának az NNI. Ingatlanokért épületet - a Rendőrségi Igazgatási Központ tíz évvel ezelőtti felépítésekor már sikerrel alkalmazott módon három, rendőrségi célra ma már teljességgel alkalmatlan épületéért cserébe építtetné fel új főhadiszállását a Nemzeti Nyomozó Iroda a Kerepesi úton - értesült rendőrségi forrásokból a Népszabadság.

A Nemzeti Nyomozó Iroda kinőtte Aradi utcai épületét. Egyes egységei az egykori adórendőrség István utcai épületében dolgoznak. Az NNI vezetői már rég szeretnék egy fedél alatt tudni a különböző részlegeket. Biztonsági szempontból azért sem felel meg az "Aradi" napjaink követelményeinek, mert a légkondicionáló nélküli szobákban nyaranta nyitott ablakok mellett zajló kihallgatásokat, ha akarják, az Aradi, a Vörösmarty és a Csengery utca közeli házainak lakói puskamikrofon és más technikai segítség nélkül is kihallgathatják.

Tízezermilliárd forint értékű állami vagyon felügyelete a tét abban a küzdelemben, ami hónapok óta zajlik a két kormányzó koalíciós párt között - derült ki a Magyar Nemzetből. Az ÁPV Zrt., a Kincstári Vagyoni Igazgatóság és a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet összevonásáról szóló törvényt már decemberben be kellett volna nyújtania a Pénzügyminisztériumnak a kormánynak, ám ez máig nem történt meg.

A küzdelem elsősorban a jövendő csúcscég vezető pozícióinak megszerzéséért folyik, hiszen az egyesített vagyonkezelő példátlan befolyásra tenne szert. A vagyon központosítása a lap értesülései szerint az érintett szakminisztériumoknak sem tetszik.

A fő ellenálló a Kóka János vezette gazdasági és közlekedési tárca, ahová olyan, különösen nagy értékű állami vállalatok tartoznak, mint például a MÁV, az állami autópályacégek, és az ÁPV-től hamarosan ide kerülő Volán társaságok. A gazdasági tárca szembenállása is jelzi, hogy a koalíciós pártok között folyik a küzdelem a megmaradt állami vagyon felügyeletéért, hiszen Kóka János versenybe szállt az SZDSZ elnöki székéért.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Svédország meglepően kemény lépésre szánta el magát

Svédország meglepően kemény lépésre szánta el magát

Svédország bekeményít a gyerekek és fiatalok mobilhasználatával szemben. A héten kiadott új ajánlások szerint kétéves korig nem is láthat képernyőt egy gyermek, de még az idősebbek számára is csak néhány órányi mobilozást kellene engedni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×