eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária

Helyi influenzajárványok már vannak

Országos influenzajárvány még nincs, helyi járványok azonban vannak - közölte az ÁNTSZ járványügyi főosztályának vezetője. Az elmúlt héten másfélszer annyian fordultak orvoshoz, mint egy héttel korábban.

Ócsai Lajos elmondta: a megbetegedések számát illetően Budapest és Pest megye a második. Az elmúlt héten 33 ezer beteg fordult influenzával, vagy influenzaszerű tünetekkel orvoshoz.

A legnagyobb arányban az észak-alföldi régióban betegedtek meg az emberek, itt 100 ezer lakosra csaknem 500 megbetegedés jut. Budapesten és Pest megyében pedig 100 ezerre 440.

Főleg a 15 év alattiak betegednek meg, a 60 évnél idősebbek esetében viszont csökkent a megbetegedések száma az elmúlt héten.

A makói, illetve két szegedi kórházban látogatási tilalom van az influenzajárvány miatt - mondta a Csongrád megyei ÁNTSZ járványügyi osztályvezetője, Tombácz Zsuzsanna az InfoRádióban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Svédország meglepően kemény lépésre szánta el magát

Svédország meglepően kemény lépésre szánta el magát

Svédország bekeményít a gyerekek és fiatalok mobilhasználatával szemben. A héten kiadott új ajánlások szerint kétéves korig nem is láthat képernyőt egy gyermek, de még az idősebbek számára is csak néhány órányi mobilozást kellene engedni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×