eur:
396.21
usd:
367.18
bux:
73550.81
2024. augusztus 1. csütörtök Boglárka

Jelentősen egyszerűbb lesz pályázni 2007-től

A jövő évtől egyszerűbb lesz a pályázati rendszer - közölte a fejlesztéspolitikáért felelős kormánybiztos. 2007 és 2013 között 8.000 milliárd forint jut fejlesztésre, ennek 85 százaléka uniós pénz. Bajnai Gordon a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskolán tartott előadásában arról is beszélt, hogy az Európai Bizottság várhatóan márciusban dönt az operatív programokról. Ezeket szerdán fogadta el a kormány, és még ebben a hónapban benyújtják az uniónak.

Nagyon lassú a pályázatok elbírálási ideje és a szerződéskötés, nagyon bürökratikus a rendszer, rengetegen dolgoznak feleslegesen  a pályázók oldaláról, úgyhogy a rendszert szeretnénk jelentősen átalakítani, tanulva a tapasztalatokból - mondta ezt az InfoRádióban Bajnai Gordon.

A fejlesztéspolitikáért felelős kormánybiztos hozzátette: szeretnék teljesítményérdekeltté tenni a közreműködő szervezeteket abban, hogy kiszolgálják a pályázókat.

Több más korszerűsítés is várható. Így például internetre kerül a teljes pályázati és pályázatkövetési folyamat, az elszámolásokat is beleértve.

Bajnai Gordon elárulta: jelentősen csökkenteni szeretnék a bekért dokumentumok körét.

A változásoktól a fejlesztéspolitikáért felelős kormánybiztos azt várja, hogy ügyfélbarátabb, gyorsabban működő, értehetőbb rendszer alakul ki.

A változások a 2007-től induló pályázatokat érintik.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

A magyar szakszövetség tiltakozik Hámori Luca negyeddöntős ellenfele miatt

A MÖSZ a Magyar és a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnál is hivatalos levélben fog tiltakozni, amiért Hámori Lucának a tavalyi világbajnokságról magas tesztoszteronszintje miatt kizárt algériai Imane Heliffel kell összecsapnia.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.02. péntek, 18:00
Nagy Sándor Gyula
Latin-Amerika kutató, a Budapesti Corvinus Egyetem egyetemi tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×