eur:
395.52
usd:
366.56
bux:
74079.81
2024. augusztus 1. csütörtök Boglárka

Gyógyászati segédeszközre is kevesebb jut

A kormány 7,6 milliárd forinttal csökkenti jövőre a gyógyászati segédeszközök támogatását. Decembertől pedig csökken a támogatott eszközök köre és sok segédeszköz támogatásának mértéke.

A valamivel több mint négyezer eszköz helyett decembertől csak 2.816 termék szerepel a közgyógylistán - közölte Horváth Ágnes, hozzáfűzve: az egyedi készítésű gyógyászati segédeszközök teljes köre továbbra is felírható a közgyógyellátottaknak.

Az egészségügyi betétek, pelenkák, tamponok támogatása 85 százalék helyett 70 százalék, az analóg hallásjavító eszközöké 85 helyett 50 százalék lesz. Az Egészségügyi Minisztérium államtitkára elmondta, hogy a változtatás oka: a pazarlások megszüntetése.

A hallókészülékek esetében az analóg készülékek támogatása is 85 százalékról 50-re csökkent, azonban a digitális segédeszköz támogatása változatlanul 50 százalékos - mondta el Horváth Ágnes.

Az ortopéd cipők és tartozékaik esetében a súlyos lábdeformitás esetén a támogatás nem változik, de a közepes és enyhe elváltozásoknál felírt cipők támogatása 70 százalékról 50-re csökken.
Nem változik a stomazsák, a végtagprotézisek és a kerekesszékek támogatása, eszerint a végtagprotézisek 100, a kerekesszékek támogatása 85 százalék marad.

Hozzátette: a 2007-es költségvetésben a gyógyászati segédeszköz kasszát 7,6 milliárd forinttal kevesebbre tervezték, így jövőre az 35 milliárd forint lesz, az idei 42,6 milliárdhoz képest.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Szilágyi Áron: az egyéni búcsú még nagyon fáj, de a csapaté egy megnyert ezüst

Szilágyi Áron: az egyéni búcsú még nagyon fáj, de a csapaté egy megnyert ezüst

Szeptemberre dönti el a háromszoros olimpiai bajnok kardvívó, hogy folytatja-e sportolói pályafutását. Az Infostart olimpiai tudósítójának a kardcsapatdöntő másnapján beszélt az edzőcsere következményeiről, a generációváltás sikeréről és arról is, hogyan áll a NOB-tagsági kampánya.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.01. csütörtök, 18:00
Kárpáti Róbert
sportpszichiáter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×