eur:
394.11
usd:
364
bux:
74051.15
2024. augusztus 1. csütörtök Boglárka

"Magyarország identitását vesztette, elszürkült"

Az Amerikai-Magyar Kereskedelmi Kamara elnöke szerint Magyarország elvesztette korábbi dinamizmusát, amelyet az ország adottságainak jobb kihasználásával lehetne visszaszerezni.

Úgy tűnik, hogy Magyarország elvesztette korábbi dinamizmusát, mintha identitását vesztette, elfáradt, elszürkült volna, miközben a régióban új versenytársai akadtak, például a 7-8 százalékos növekedést produkáló Románia - jelentette ki az Amerikai-Magyar Kereskedelmi Kamara elnöke.

Bienerth Gusztáv az InfoRádió Aréna című műsorában úgy vélte: a dinamikusabb fejlődéshez jobban ki kellene használni az ország adottságait, a befektetéseket pedig a kutatás-fejlesztésre, a logisztikai tevékenységre és az egészségturizmusra kellene koncentrálni.

A PriceWaterHouseCoopers vezető partnere hangsúlyozta: ezek mellett meg kell tartani a már Magyarországon lévő, sok embert foglalkoztató cégeket is.

Reform: támogatottság vagy bukás

Bienerth Gusztáv szerint az egészségügyi reformot csak bizonyos mértékű társadalmi és szakmai támogatással lehet megvalósítani. A folyamat akár tíz évig is eltarthat, hiszen sok és átfogó lépésről van szó.

A reformoknak akkor lesz támogatottságuk, ha pontosan meghatározzák a céljukat - tette hozzá az Amerikai-Magyar Kereskedelmi Kamara elnöke.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.01. csütörtök, 18:00
Kárpáti Róbert
sportpszichiáter
Vastag pluszban zártak az amerikai indexek a Fed-döntés mellett

Vastag pluszban zártak az amerikai indexek a Fed-döntés mellett

Jó hangulatban telt a kereskedés ma reggel az ázsiai piacokon, ezt követően pedig Európában is emelkedtek a tőzsdék, és Amerikában is jó a hangulat, a Nasdaq vezetésével raliznak a piacok. A vártnak megfelelő Fed-kamatdöntésre (tartás) nem volt érdemi mozgás a vezető amerikai részvényindexekben, és Jerome Powell Fed-elnök iránymutatásai sem váltottak ki komolyabb csapkodásokat, így a vezető részvényindexek jelentős emelkedéssel zártak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×