eur:
395.85
usd:
365.15
bux:
73843.15
2024. július 31. szerda Oszkár

Õrizetbe vették a XVI. kerületi rendőrkapitányt

Õrizetbe vette a katonai ügyészség a XVI. kerületi rendőrkapitányt. Az ügyészség szerdán indított büntető eljárást a kapitány ellen, több rendbeli elöljárói hatalommal való visszaélés, illetve hivatali visszaélés gyanújával.

A tanúkihallgatások után őrizetbe vette a XVI. kerületi rendőrkapitányt a Budapesti Katonai Ügyészség; az eljárás több rendbeli elöljárói hatalommal való visszaélés, illetve hivatali visszaélés gyanúja miatt indult.

A Budapesti Katonai Ügyészség szóvivője az InfoRádióban elmondta: a rendőrkapitány az ügyészség szerint azzal követett el bűncselekményt, hogy beosztottjait olyan munka elvégzésére utasította, amely nem a hatóság tevékenységi körébe tartozik.

A szóvivő hozzátette: a hivatali visszaélés vétségét a gyanú szerint azzal valósította meg a XVI. kerületi rendőrkapitány, hogy a rendőrségi hatósági nyilvántartásról jogosulatlan személyeknek adott tájékoztatást. Ács Tibor azt mondta: további részleteket csak a nyomozás lezárta után közöl.

Ács Tibor közölte azt is: gyanúsítottként egyedül a rendőrkapitányt hallgatták ki az ügyben.

Tafferner Éva, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivő-helyettese elmondta: ideiglenesen Kárpáti Miklós alezredes, a BRFK főkapitányi biztosa látja el a XVI. kerületi rendőrkapitány feladatait.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.31. szerda, 18:00
Feldman Zsolt
az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 31. 11:28
×
×
×
×