eur:
395.76
usd:
365.49
bux:
73997.94
2024. július 31. szerda Oszkár

Október 23. - Alternatív vizsgálóbizottság alakult

A rendőrök és a tüntetők magatartását egyaránt vizsgálja az október 23-ai zavargások feltárására létrejött alternatív bizottság. Ezt Völgyesi Miklós, a testület egyik tagja mondta.

A volt legfelsőbb bírósági büntetőbíró hozzátette: attól tartanak, hogy a kormányfő által felállított, Gönczöl Katalin kriminológus által vezetett bizottság nem lesz objektív.

Völgyesi Miklós szerint ebben az ügyben fontos, hogy egy kormánytól független testület is vizsgálódjék.

Mint mondta: alapvetően a gyülekezésről, a választásról, illetve a rendőrségről szóló törvény és az alkotmánybírósági határozatok alapján értékelik a történteket; a munkában főként tévéfelvételekre támaszkodnak.

Hangsúlyozta: politikai erő nincs mögöttük, a munkához belső késztetésre fogtak hozzá.

Völgyesi Miklós kérdésre válaszolva cáfolta, hogy a bizottság megalakítása a rendőri törvénysértések kivizsgálására hivatott ügyészség iránti kritikát, bizalmatlanságot fejezi ki.

Az alternatív bizottság munkájában Gaudi-Nagy Tamás, a Nemzeti Jogvédő Alapítvány vezetője, Morvay Krisztina büntetőjogász, Horváth Attila jogtörténész, Szöőr Anna jogász-pszichológus és Juhász Imre jogász is részt vesz.

Címlapról ajánljuk

Az olaszokkal vív negyeddöntőt a kardcsapat – élő

Szilágyi Áron, Szatmári András és Gémesi Csanád kezd az olaszok ellen, Luigi Samele, Luca Curatoli és Michéle Gallo szerepel a másik oldalon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.31. szerda, 18:00
Feldman Zsolt
az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 31. 11:28
×
×
×
×