eur:
395.77
usd:
366.02
bux:
73964.16
2024. július 31. szerda Oszkár

Egy év múlva írhatják ki a tendert a Ferihegyi vasútra

Várhatóan 2007 végén írják ki a tendert a Budapest-Keleti pályaudvar és a Ferihegyi kettes terminál közötti vasút megépítésére - mondta a MÁV egyik főigazgatója.

Mosóczi László közölte: már megkezdődött az engedélyeztetési eljárás, amelynek során 18 szakhatóságtól kell engedélyeket beszerezni.

A főigazgató arról is beszélt, hogy a beruházás mintegy 40 milliárd forint lesz és évi 10 milliós utasforgalom mellett üzemeltethető nyereségesen. Hozzátette: a légiutasok 60 százaléka vasúton közelíti meg a repülőteret.

Mosóczi László hangsúlyozta, hogy a ferihegyi egyes terminált már tavasszal el lehet érni vasúton, miután a Ferencváros-Vecsés vonalszakasz felújításakor kialakítják a ferihegyi megállót is. A beruházás 21,3 millió euróba kerül, ennek felét európai uniós források biztosítják.

Címlapról ajánljuk

Nagy napja lehet a magyaroknak – az olimpia szerdai hírei percről percre

Miután úszásra alkalmasnak találták a Szajnát, a triatlonnal kezdődött a magyarok szerdai programja. Ezen felül asztaliteniszben, cselgáncsban, evezésben, kézilabdában sportlövészetben, tornában, úszásban és vívásban is érdekeltek vagyunk.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.31. szerda, 18:00
Feldman Zsolt
az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×