eur:
395.33
usd:
365.24
bux:
0
2024. július 31. szerda Oszkár

Demszky szerint igen, a főépítész szerint nem lesznek toronyházak

Nemet mond a toronyház-építésekre az ideiglenesen kinevezett budapesti főépítész. Beleznay Éva az InfoRádiónak elmondta, hogy nem kíván változtatni az eddigi építési keretrendszeren, azaz 65 méternél magasabb házat továbbra sem lehet építeni a fővárosban. Demszky Gábor főpolgármester ugyanakkor már nem ilyen határozott a kérdésben.

Az ideiglenes főépítész, Beleznay Éva az InfoRádióban elmondta: az új kormányzati negyeddel kapcsolatban két fő célja van, az egyik, hogy a világörökség részének számító belváros területén az épített örökséget maximálisan védjék, illetve, hogy a XXI. század új építészetének megfelelő minőséget biztosítsanak.

Beleznay Éva hozzátette: a főváros jelenleg nem szándékozik változtatni azokon a szabályozásokon, amelyek nem teszik lehetővé toronyházak építését Budapesten.

Legalábbis jövő év márciusig biztosan nem, akkortól ugyanis új főépítésze lehet Budapestnek. A főváros főépítészi posztjára kiírt pályázat feltételei péntektől olvashatóak a budapest.hu oldalon. Beleznay Éva az InfoRádiónak elárulta, hogy ő is pályázik a posztra.

Demszky Gábor főpolgármester csütörtöki sajtótájékoztatóján ugyanakkor azt mondta, hogy a főváros, felterjesztési jogával élve, az építési törvény módosítását kezdeményezi a magas épületek szabályozásával kapcsolatban. Bár azt nem árulta el, hogy hogyan is kívánják módosítani a szabályokat.

A főpolgármester nem zárta ki határozottan a belvároson kívül eső területeken a magas házak építésének lehetőségét.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Nagy napja lehet a magyaroknak – az olimpia szerdai hírei percről percre

Miután úszásra alkalmasnak találták a Szajnát, a triatlonnal kezdődött a magyarok szerdai programja. Ezen felül asztaliteniszben, cselgáncsban, evezésben, kézilabdában sportlövészetben, tornában, úszásban és vívásban és érdekeltek vagyunk.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.31. szerda, 18:00
Feldman Zsolt
az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára
Jön a hét legfontosabb napja a tőzsdéken

Jön a hét legfontosabb napja a tőzsdéken

Jó hangulatban telt a kereskedés ma reggel az ázsiai piacokon, ezt követően pedig Európában is emelkedésre van kilátás. Ma azonban nagyon fontos piacmozgató események lesznek, az eurózóna inflációja után érkezik az ADP munkaerőpiaci adata az USA-ból, emellett lakáspiaci adatok is jönnek. A nap (és a hét) fénypontja viszont a Fed esti kamatdöntése lesz, majd Jerome Powell ezt követő sajtótájékoztatója.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×