eur:
395.45
usd:
365.45
bux:
0
2024. július 31. szerda Oszkár

Átalakítják a kórházi struktúrát

Már a jövő héten megvitathatja a kormány a kórházi struktúra átalakításáról szóló törvényjavaslatot - jelentette be az egészségügyi miniszter.

Molnár Lajos a Liberális Egészségügyi Tanács ülése után azt mondta: a kabinetnek olyan programot kell elfogadnia, amely hosszú távon garantálja az intézmények biztonságos működését és finanszírozhatóságát.

A tárca vezetője felhívta a figyelmet arra, hogy a javaslat alapján csökkene a szakmai és területi egyenlőtlenség az ágazatban.

Az egészségügyi miniszter elmondta: a kórházfejlesztési törvényjavaslat a kiemelt intézmények esetében meghatározza a minimális kapacitásokat, ami garantálja a biztonságos, magas szintű ellátást.

Az ezen túli kapacitásokról szóló döntést a regionális egészségügyi tanácsok hozzák meg.

A szakmai egyeztetések már négy hónapja zajlanak, a tulajdonosokkal történő egyeztetés ezen a héten kezdődött meg - tette hozzá.

Molnár Lajos kiemelte, hogy az uniós források soha nem látott lehetőségeket jelentenek az egész egészségügyi ellátórendszer fejlesztésére és európai színvonalúvá tételére, ezért nagyon fontos, hogy ezeket a pénzeket az eddigieknél hatékonyabban és racionálisabban használják fel.

Az egészségügy forrásairól egyelőre nincs végleges döntés; a becslések szerint a regionális operatív programokból 400 milliárd forint feletti összeg jut majd az ágazatra.

Kérdésre válaszolva a szakminiszter közölte: még nincs döntés a több biztosítós rendszer bevezetéséről, a kormánynak az év végéig kell határiznia a biztosítási rendszer fejlesztésének irányáról.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Nagy napja lehet a magyaroknak – az olimpia szerdai hírei percről percre

Miután úszásra alkalmasnak találták a Szajnát, a triatlonnal kezdődött a magyarok szerdai programja. Ezen felül asztaliteniszben, cselgáncsban, evezésben, kézilabdában sportlövészetben, tornában, úszásban és vívásban és érdekeltek vagyunk.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.31. szerda, 18:00
Feldman Zsolt
az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára
Jön a hét legfontosabb napja a tőzsdéken

Jön a hét legfontosabb napja a tőzsdéken

Jó hangulatban telt a kereskedés ma reggel az ázsiai piacokon, ezt követően pedig Európában is emelkedésre van kilátás. Ma azonban nagyon fontos piacmozgató események lesznek, az eurózóna inflációja után érkezik az ADP munkaerőpiaci adata az USA-ból, emellett lakáspiaci adatok is jönnek. A nap (és a hét) fénypontja viszont a Fed esti kamatdöntése lesz, majd Jerome Powell ezt követő sajtótájékoztatója.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×