eur:
395.27
usd:
365.52
bux:
73475.88
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

Az SZDSZ a hétvégétől, a Fidesz a klónok támadásától tart

Az SZDSZ szerint félő, hogy november 4-én is ugyanolyan utcai megmozdulások lesznek, mint amilyenek október 23-án voltak. A Fidesz szerint a hatalom nem viseli el az ellenvéleményt, erőszakkal vág vissza. Minderről napirend előtt beszéltek a képviselők a parlamentben.

Fodor Gábor (SZDSZ) közölte: a forradalom 50. évfordulójának ünneplési módja az egész ország szégyene, hiszen kormányellenes tüntetéssé vált.

Előttünk van még november 4., a nemzeti gyásznap. Kérdés, hogy akkor is ugyanaz várható-e, mint október 23-án? - tette fel kérdést.

Kifejtette, hogy egyesek szerint a gyülekezési jog hibáiból fakadóan állt elő ez a helyzet, míg szerinte az ellenzéki párt a felelős.

Ha a Fidesz úgy véli, hogy ultimátumot adhat a koalíciónak a miniszterelnök leváltására, akkor miért ne gondolhatnák a tüntetők, hogy ezzel a kormánnyal szemben nem kell betartani a törvényeket? - vetette fel.

Fodor Gábor hozzátette: ha a Fidesz felhagy ezzel a retorikával, akkor lehet remélni, hogy a tüntető csoportok visszatérnek az alkotmányos rendhez.

A hatalom visszavág

Pelczné Gáll Ildikó (Fidesz) A hatalom visszavág: a klónok támadása című felszólalásában arról beszélt, hogy október 23. a magyar demokrácia legsúlyosabb kudarca.

Tizenhat éve nem volt arra példa, hogy az ünneplő tömeget a rendőrség feloszlassa - mondta.

A politikus hangsúlyozta: a hatalom nem viseli el az ellenvéleményt, erőszakkal vág vissza, hogy senki ne merjen többet utcára menni.

Pelczné Gáll Ildikó kifogásolta, hogy az oszlatásban résztvevő rendőröket nem lehet azonosítani.

Címlapról ajánljuk

Golovin Vlagyimir: felelőtlenek voltunk

A szövetségi kapitány és a játékosok szerint is elveszített egy pontot a női kézilabda-válogatott Angola ellen. A döntetlen okának a sok hibát és a fellazult védekezést tartják. A csapat csütörtökön a spanyolok ellen harcolhatja ki a továbbjutást a párizsi olimpián.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.31. szerda, 18:00
Feldman Zsolt
az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×