eur:
395.14
usd:
365.5
bux:
73475.88
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

Rendőrökkel egyezkedtek a tüntetők

Hajdú-Bihar megye rendőr-főkapitányának "nem áll módjában" eleget tennie a debreceni kormányellenes tüntetők petícióban is megfogalmazott követelésének, miszerint hajdú-bihari rendőröket ne engedjen Budapestre - ezt Halmosi Zsolt rendőrfőkapitány mondta szombaton Debrecenben, miután a városi rendőrkapitánnyal együtt találkozott a tüntetők vezetőivel.

A debreceni demonstráció résztvevői előzőleg petíciót juttattak el a helyi rendőri vezetőkhöz, amelyben élesen bírálják az október 23-i budapesti rendőri beavatkozást, és kérik a megyei főkapitányt és a debreceni kapitányt: "akadályozzák meg, hogy hajdú-bihari rendőrök ilyen atrocitások résztvevői legyenek".

Halmosi Zsolt tájékoztatta a tüntetők képviselőit, hogy "felrendelés alapján rendszeresen lát el szolgálatot Hajdú-Bihar megyei rendőri állomány Budapesten, és ez a továbbiakban is így lesz, amikor meghatározott rendőri erők vezénylésére kapnak utasítást".

Hajdú-Bihar és Debrecen közbiztonsága, rendje olyan érték, amelynek megvédéséért mindkét félnek van tennivalója - indokolta a találkozó létrejöttét a főkapitány.

Reményét fejezte ki, hogy a megyében, Debrecenben továbbra is törvényes keretek között zajlanak a demonstrációk.

Címlapról ajánljuk

Sós Csaba: ilyenre emberemlékezet óta nem volt példa olimpián

A szövetségi kapitány szerint mindenki tartalékol az előfutamokban, de Milák Kristóf bemutatkozása biztató volt 200 pillangón a párizsi olimpia úszóversenyein.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.31. szerda, 18:00
Feldman Zsolt
az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×