eur:
394.5
usd:
364.46
bux:
73773.41
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

Sólyom: a szépre emlékezzünk!

Az államfő a televízió által sugárzott képekkel szemben úgy látja, Magyarországon is volt méltó ünneplés 1956. október 23. ötvenedik évfordulóján.

Sólyom László először szólalt meg az október 23-ai budapesti erőszakos események óta ebben az ügyben a nyilvánosság előtt.

Az elnök Strasbourgban, az Európai Parlamentnél tett látogatása alkalmából magyar újságíróknak nyilatkozva azt mondta, a külföldi vendégek mind azzal a benyomással távoztak, hogy méltó és szép ünnepség részesei lehettek.

Emlékeztetett arra, hogy valóban voltak nagyon szép, méltó ünnepségek, előfordult, hogy a parlamenti pártok is együtt ünnepeltek.

Emellett szerinte ki kell emelni, hogy régóta most először az operai díszünnepségen ott volt minden politikai erő.

"Tehát, azt szeretném mondani, hogy nem maradhat meg csak a rossz, mert nagyon sok pozitívum volt az 1956-os évfordulóban" - mondta az államfő.

Hozzátette: emellett a médiának köszönhetően rengeteg eredeti dokumentumot sugároztak, rengeteg kiadvány jelent meg, márpedig mindez reményt ad arra, hogy a fiatalok hiteles forrásból ismerhetik meg, mi is történt 1956-ben.

Sólyom László kérdésekre nem kívánt válaszolni, így nem lehetett megtudni, mit gondol a hétfői budapesti erőszakos eseményekről.

{{keretes_cim}}

A SME rövid interjút közölt Ivan Gasparovic államfővel, aki részt vett a budapesti ünnepségen. Gasparovic "kissé furcsának" nevezte a Kossuth téren tapasztalt hangulatot. Kifogásolta, hogy a koszorúzáson csak a hivatalos vendégek és a díszszázad volt jelen, hiányolta a spontán közönséget, amely nyilván szintén tisztelegni akart volna az '56-os hősök emléke előtt. Részletek itt!


Címlapról ajánljuk
Robert Fico figyelmeztetett, Szlovákia nagyon megnehezítheti az ukránok dolgát

Robert Fico figyelmeztetett, Szlovákia nagyon megnehezítheti az ukránok dolgát

Ha rövidesen nem indítják újra az orosz kőolaj tranzitját Ukrajnán keresztül, akkor a pozsonyi Slovnaft finomító nem szállít több gázolajat Ukrajnába, ami az ország fogyasztásának tizedét fedezi – közölte Robert Fico szlovák miniszterelnök, és megismételte, hogy a kormánya kitart a korábbi lépései és kijelentései mellett.

Kökény Beatrix: A mostani generáció már lazább, nem izgulják túl

A korábbi Európa-bajnok, olimpiai és világbajnoki ezüstérmes kézilabdázó szerint a mostani női válogatottnak már megvan a hite, mentális is erősebb. Párizsban beszélt arról is, milyen meccsre számít Angola ellen és hogyan élte meg gyermeke, Imre Bence berobbanását.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.30. kedd, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×