eur:
394.48
usd:
364.46
bux:
73764.15
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

Október 23. - a magyar néppártiak európai vizsgálóbizottságot akarnak

Az Európai Parlament Magyar Néppárti Képviselőcsoportja megdöbbenésének adott hangot a Budapesten október 23-án törvényes jogukkal élő demonstrálók elleni provokatív és agresszív rendőri fellépés miatt.

Nyilatkozatuk szerint az 1956-os forradalom a szabadságjogok kivívásról, a gyülekezési- és a véleménynyilvánítás szabadságának követeléséről is szólt.

A demokratikus hatalom arról ismerszik meg, hogy tiszteletben tartja a szabadságjogokat, és tolerálja az eltérő véleményeket - írják a Fidesz, a KDNP és az MDP európai parlamenti képviselői.

A budapesti demonstrálók elleni megalázó és agresszív rendőri fellépés egy hitelét vesztett, hatalomféltő miniszterelnök fellépésének a következménye" - hangoztatják a magyar ellenzék európai parlamenti képviselői, egyben megígérve: mindent megtesznek majd azért, hogy Európában is valós kép alakuljon ki a magyarországi, szerintük antidemokratikus folyamatokról.

A magyar Országgyűlés keddi ülésén Semjén Zsolt, a KDNP elnök-frakcióvezetője már közölte, hogy a Fidesz és a KDNP jogvédő segítségnyújtást biztosít az áldozatoknak, mindemellett az Európai Unió parlamentjében vizsgálóbizottságot kezdeményeznek, valamint nemzetközi szervezetekhez is fordulnak.

Címlapról ajánljuk
Robert Fico figyelmeztetett, Szlovákia nagyon megnehezítheti az ukránok dolgát

Robert Fico figyelmeztetett, Szlovákia nagyon megnehezítheti az ukránok dolgát

Ha rövidesen nem indítják újra az orosz kőolaj tranzitját Ukrajnán keresztül, akkor a pozsonyi Slovnaft finomító nem szállít több gázolajat Ukrajnába, ami az ország fogyasztásának tizedét fedezi – közölte Robert Fico szlovák miniszterelnök, és megismételte, hogy a kormánya kitart a korábbi lépései és kijelentései mellett.

Kökény Beatrix: A mostani generáció már lazább, nem izgulják túl

A korábbi Európa-bajnok, olimpiai és világbajnoki ezüstérmes kézilabdázó szerint a mostani női válogatottnak már megvan a hite, mentális is erősebb. Párizsban beszélt arról is, milyen meccsre számít Angola ellen és hogyan élte meg gyermeke, Imre Bence berobbanását.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.30. kedd, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×