eur:
394.5
usd:
364.46
bux:
73773.41
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

Egyszemélyes tüntetés: egyedül a világ ellen

Tizenharmadik alkalommal tüntet ordítva a Füstirtók Egyesület elnöke az Egészségügyi Minisztérium budapesti épülete előtt. Félix Péter a gyermekek dohányzása ellen küzd, amelyért álláspontja szerint a minisztérium is felelős. A környékbeli lakók felháborodtak, a rendőrség mégsem tehet semmit.

Hangszórók üvöltenek az Arany János utcában, de olyan hangosan, hogy egy utcával odébb is kiállnak a kapualjakba az emberek, tudakolva, már megint mi történik a Belvárosban.

Néhány jól értesült járókelő megáll, és elmagyarázza: egy férfi bömböltet hangszórókat az Egészségügyi Minisztérium előtti parkolóban.

És valóban: az állványra szerelt hangfalakból egy férfihang szól: Molnár Lajos egészségügyi miniszter lemondását követeli, és egymás után ismerteti összeesküvés-elméleteit a dohánylobbi és a kormányzat lepaktálásáról.

A hang tulajdonosa Félix Péter, aki kocsijában ül, időként visszatekeri a felvételt - és ez így megy órákon át. A férfi saját elmondása szerint a dohányzásellenes Füstirtók Egyesület elnöke.

Szerda délelőtt rendőrjárőr érkezik az egyszemélyes tüntetés helyszínére. A két egyenruhás megpróbálja rávenni Félix Pétert, hogy halkítsa le a magnót, de a férfi arra hivatkozik, hogy mint mindig, most is bejelentette a demonstrációját, és a hangerő is annak a része.

<

Félix Péter (Fotó: www.inforadio.hu)

Azt mondja: vigyék el, de nem hátrál meg. Erre az egyik rendőr saját kezűleg csökkenti a hangerőt, Félix Péter azonban igyekszik ebben megakadályozni. A rendőrök végül mobiltelefonálnak valakinek és elsétálnak, a hangzavar folytatódik. Félix Péter szerint neki van igaza.

A hangzavar felháborítja a környéken lakókat és dolgozókat. Az egyik irodaház alkalmazottja birtokvédelmi perrel fenyegette meg az elszánt tüntetőt, akit több arra járó biztosított egyet nem értéséről.

Az InfoRádió megkereste az Egészségügyi Minisztériumot is, a szaktárca visszahívást ígért. Félix Péter pedig folytatja.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Robert Fico figyelmeztetett, Szlovákia nagyon megnehezítheti az ukránok dolgát

Robert Fico figyelmeztetett, Szlovákia nagyon megnehezítheti az ukránok dolgát

Ha rövidesen nem indítják újra az orosz kőolaj tranzitját Ukrajnán keresztül, akkor a pozsonyi Slovnaft finomító nem szállít több gázolajat Ukrajnába, ami az ország fogyasztásának tizedét fedezi – közölte Robert Fico szlovák miniszterelnök, és megismételte, hogy a kormánya kitart a korábbi lépései és kijelentései mellett.

Kökény Beatrix: A mostani generáció már lazább, nem izgulják túl

A korábbi Európa-bajnok, olimpiai és világbajnoki ezüstérmes kézilabdázó szerint a mostani női válogatottnak már megvan a hite, mentális is erősebb. Párizsban beszélt arról is, milyen meccsre számít Angola ellen és hogyan élte meg gyermeke, Imre Bence berobbanását.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.30. kedd, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×