eur:
394.5
usd:
364.46
bux:
73773.41
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

Révész Máriusz: "képviselőként parlamentert akartam játszani"

Nem a rendőrség szintjén, hanem "magasabban" keresendők a "rendőri brutalitás" okai - hangoztatta az eseményekben megsérült Révész Máriusz fideszes parlamenti képviselő, amikor kórházi ágyánál felkereste őt a Fidesz és a KDNP frakciójának vezetője.

"Én is végiggondolom, meg nyilvánvalóan meg is beszéljük még" - felelte a lapockatörést és fejsérülést szenvedett, sebeit a sajtó munkatársainak is megmutató politikus arra a kérdésre, tesz-e feljelentést az ügyben.

Közölte: sérüléseinek körülményeit csupán mások elmondásából ismeri, annyit azonban ő is elmondhat, gumibot ütésétől származnak a sérülései.

Révész Máriusz elmondta, hogy feleségével és két gyermekével vett részt a Fidesz megmozdulásán, és amikor tudomást szerzett arról, hogy az Astoriánál könnygázt vetettek be a rendőrök, megpróbált közbelépni.

"Parlamenti képviselőként parlamentert akartam játszani" - mondta testvére beszámolója alapján Révész Máriusz, megjegyezve, már egy hónapja, az MTV székházának ostroma idején is arra gondolt, hogy valamilyen módon közvetíteni kellene a felek között.

"Aki ezt a helyzetet előidézte, azt kellene felelősségre vonni" - mondta, azt hangsúlyozva, hogy azok a rendőrök is áldozatok, akiket kockakővel dobáltak meg.

"Nyilvánvaló provokáció" történt - vélekedett Semjén Zsolt, a KDNP frakcióvezetője.

A politikus szerint "a rendőrség meg akarta akadályozni, hogy a békés Fidesz-rendezvényről az ott résztvevők békésen hazamehessenek".

"Egy bejelentett és békés nagygyűlés helyszínén történt ez a támadás egy képviselő ellen" - hangsúlyozta Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Robert Fico figyelmeztetett, Szlovákia nagyon megnehezítheti az ukránok dolgát

Robert Fico figyelmeztetett, Szlovákia nagyon megnehezítheti az ukránok dolgát

Ha rövidesen nem indítják újra az orosz kőolaj tranzitját Ukrajnán keresztül, akkor a pozsonyi Slovnaft finomító nem szállít több gázolajat Ukrajnába, ami az ország fogyasztásának tizedét fedezi – közölte Robert Fico szlovák miniszterelnök, és megismételte, hogy a kormánya kitart a korábbi lépései és kijelentései mellett.

Kökény Beatrix: A mostani generáció már lazább, nem izgulják túl

A korábbi Európa-bajnok, olimpiai és világbajnoki ezüstérmes kézilabdázó szerint a mostani női válogatottnak már megvan a hite, mentális is erősebb. Párizsban beszélt arról is, milyen meccsre számít Angola ellen és hogyan élte meg gyermeke, Imre Bence berobbanását.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.30. kedd, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×