eur:
394.48
usd:
364.46
bux:
73764.15
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

"Magyarország éretlen demokratái"

A "törékeny", "éretlen" magyar demokráciáról írnak a német lapok az '56-os megemlékezésekkel párhuzamosan zajlott budapesti zavargások kapcsán. A német média vezető hírben számol be az eseményekről.

A Münchenben megjelenő Süddeutsche Zeitung Magyarország éretlen demokratái című kommentárjában egyebek között megjegyzi, hogy az '56-os forradalom véres leveréséből sarjadt 1989-ben a rendszerváltozás, azonban nem mindenki vonta le azt a következtetést, hogy a demokratáknak a szabadság kérdésében szolidárisnak kell lenniük, még akkor is, ha más kérdésekben alapvetően eltérő véleményt vallanak.

A Frankfurter Rundschau kommentárrovatában törékenynek minősíti a magyarországi demokráciát, és megállapítja, hogy Kelet-Európa népeinek, a rendszerváltozást követően még meg kell tanulniuk, meddig mehetnek a politikai ellentétek rendezésében.

A Frankurter Allgemeine Zeitung Emlékezés, tiltakozás és kilengés című írásában főleg a budapesti események rendőri vetületét elemzi, míg a Die Welt a ténybeszámoló mellett interjút közöl Orbán Viktor ellenzéki vezetővel, aki egy kérdésre válaszolva leszögezte, hogy a magyarok többsége nem kíván többé hazug rendszerben élni, ezért folynak szakadatlanul a tiltakozó akciók.

A német köztévé helyszíni riportokban tudósít vasárnap óta a budapesti eseményekről, a német állami rádió pedig rendkívüli kiküldött munkatársai beszámolói alapján folyamatosan közli a legfrissebb fejleményeket.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Robert Fico figyelmeztetett, Szlovákia nagyon megnehezítheti az ukránok dolgát

Robert Fico figyelmeztetett, Szlovákia nagyon megnehezítheti az ukránok dolgát

Ha rövidesen nem indítják újra az orosz kőolaj tranzitját Ukrajnán keresztül, akkor a pozsonyi Slovnaft finomító nem szállít több gázolajat Ukrajnába, ami az ország fogyasztásának tizedét fedezi – közölte Robert Fico szlovák miniszterelnök, és megismételte, hogy a kormánya kitart a korábbi lépései és kijelentései mellett.

Kökény Beatrix: A mostani generáció már lazább, nem izgulják túl

A korábbi Európa-bajnok, olimpiai és világbajnoki ezüstérmes kézilabdázó szerint a mostani női válogatottnak már megvan a hite, mentális is erősebb. Párizsban beszélt arról is, milyen meccsre számít Angola ellen és hogyan élte meg gyermeke, Imre Bence berobbanását.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.30. kedd, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×