eur:
394.65
usd:
364.74
bux:
73382.82
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

Még nagyobb áremelések, még erősebb tiltakozások 2007-ben

A Morgan Stanley londoni elemzője szerint a kormánynak jövőre még a szeptemberinél is nagyobb nyomásgyakorlással kell szembenéznie, miután januárban ismét jelentősen emelkednek a hatósági árak, a közszféra bérei viszont nem változnak. Lapszemle.

A Magyar Nemzetben olvasható, hogy a koalíciós pártok önkormányzati választási veresége után a bukott politikusok segítségére siethet a központi költségvetés. A kormány kedden rendelkezett arról, hogy több volt polgármester kortól és a hivatali ciklusok számától függően közszolgálati járadékot kaphat.

A Világgazdaság összefoglalójából kiderül, hogy a Nemzetközi Valutaalap álláspontja szerint visszakozhatnak azok az országok, amelyek az elmúlt években egykulcsos adórendszert vezettek be. A most közzétett elemzés szerint az adóbevételek Szlovákiában, Romániában és több más, a lineáris adóztatásra áttért közép- és kelet-európai országban is csökkentek, miközben az adórendszer nem mindenhol vált átláthatóbbá.

A Napi Gazdaság interjút közöl Parargh Lászlóval, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökével, aki elmondta, hogy a megszorító intézkedések hatására a cégek egy része elbocsátja, és a továbbiakban feketén foglalkoztatja az alkalmazottakat. Parragh László több forrásból úgy értesült, hogy a vállalkozások fenyegetést kaptak: ha bejelentik, hogy a duplájára emelt járulékot nem tudják kifizetni, kellemetlen helyzetbe kerülhetnek az adóvizsgálatnál.

A Népszabadság arról ír, hogy a békés politikai tiltakozás az Egyesült Államokban is alkotmányos jog. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a washingtoni Fehér Házzal szemben lévő Lafayette téren negyedszázada tart a háborúellenes demonstráció. Vannak olyanok is, akik a Békepark 1981-es megnyitása óta gyakorlatilag ott élnek.

Az Index adja hírül, hogy csütörtöktől szabadon letölthető az Internet Explorer 7, ám egyelőre csak azok tudják megszerezni a böngésző program legújabb verzióját, akik kifejezetten érdeklődnek a termék iránt, mivel a telepítőt külön kell letölteni és elindítani. Novembertől azonban az Explorer 7 bekerül a Microsoft automatikus frissítései közé.

A Portfolio.hu írja, hogy 2007 elején, miután újabb jelentős hatósági áremelések következnek be, illetve a közszféra bérbefagyasztása miatti tiltakozások felerősödhetnek, a néhány héttel ezelőttinél is nagyobb nyomásgyakorlással kell szembenéznie a magyar kormánynak - ezt jósolja a Morgan Stanley londoni piaci elemzője.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Egy olimpia arról szól, hogy merjen álmodni az ember
Palasics Kristóf

Egy olimpia arról szól, hogy merjen álmodni az ember

Lendületet adhat a magyar férfi kézilabda-válogatottnak Argentína magabiztos legyőzése, a játékosok már Norvégia ellen készülnek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.30. péntek, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×