eur:
393.11
usd:
363.29
bux:
0
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

Nem drágul jövőre a budapesti tömegközlekedés?

Nem javasol tarifaemelést a BKV felügyelő bizottsága, és a városvezetésre bízza a döntést, hogy legyen-e egyáltalán drágulás a jövő év elején. A testület újra tárgyalta a nagykörúti felsővezeték-ügyet is, következmények nélkül.

Szálka Miklós, a BKV felügyelő bizottságának Fidesz által delegált tagja az InfoRádiónak elmondta: a testület nem javasol tarifaemelést. Közlése szerint a bizottság a főváros vezetésére hagyja a döntést, hogy emeljenek-e egyáltalán a BKV árain.

A testület szerdai ülésén szóba került a BKV által kidolgozott 6, 10, 15 vagy 20 százalékos drágulás is, de végül egyiket sem támogatták. Szálka Miklós szerint ugyanis elképzelhető, hogy a drágább bérleteket annyival kevesebben vásárolnák, hogy az nullára csökkentené az emelés okozta többletbevételt.

Következmények nélküli hibák

A felügyelő bizottság újra tárgyalta a nagykörúti felsővezeték-rendszer átalakítása során bekövetkezett hibák ügyét. Szálka Miklós közölte: az üzemzavarok miatt ugyan megállapították a kivitelező Siemens és az alvállalkozó TENT Kft. felelősségét, de mivel a hibák a bizottság szerint a próbaüzem alatt történtek, ennek valószínűleg nem lesz következménye.

A BKV-t azért marasztalták el, mert nem rendelt el sebességkorlátozást a próbaidőszakban. Szálka Miklós különvéleményt is megfogalmazott, amely szerint a városvezetés is felelős az ügyben, mert siettette a beruházást.

Szerdán egyébként újra leállt két Combino villamos. A Siemens Rt. tájékoztatása szerint reggel a Moszkva téren egy áramszedővel volt probléma, délután pedig a számítógépes rendszer jelzett különböző hibákat, ezért mindkét villamost felülvizsgálatra bevitték a remízbe. A hibákat elhárították.

Címlapról ajánljuk

Szerdára halasztották a férfiak triatlonversenyét

A párizsi olimpia illetékes szervezőbizottsága, a NOB és az egészségügyi hatóságok kedd reggel fél hat óra körül úgy döntöttek, hogy triatlonban a férfiak versenyét a vízminőség miatt szerdára halasztják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.30. péntek, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×