eur:
393.16
usd:
363.47
bux:
73745.69
2024. július 29. hétfő Flóra, Márta

Fidesz: Gyurcsány továbbra sem mond igazat

A Fidesz alelnöke szerint a kormányfő pénteki parlamenti beszéde újabb bizonyíték arra, hogy Gyurcsány Ferenc továbbra sem mond igazat, és továbbra sincs őszinte beszéd a gazdaságpolitikai kérdésekben.

Varga Mihály álláspontját indokolva az InfoRádióban úgy fogalmazott: a miniszterelnök az Országgyűlésben visszautasította, hogy az előző kabinet adatokat hamisított volna, pedig balatonőszödi beszédében elismerte, hogy másfél-két évig hazudtak és trükkök százaival titkolták el az államháztartás valós helyzetét.

Az Orbán-kormány pénzügyminisztere szerint az első Gyurcsány-kabinet trükköket alkalmazott például az autópálya építések elszámolásában, a konvergenciaprogramban, az államháztartási hiány mértékének megállapításában.

Ha Gyurcsány Ferenc igazat mondana, akkor Magyarországnak nem kellett volna módosítania azokat az adatokat, amelyeket az Európai Uniónak, illetve az Európai Központi Banknak szolgáltatott - tette hozzá a politikus.

Varga Mihály szerint ennek az az oka, hogy Veres János a választások előtt letiltotta a prognóziskészítést a Pénzügyminisztériumban, holott erre az államháztartási törvény kötelezte volna.

Gyurcsány Ferenc ugyanott tart, ahol korábban, továbbra sincs őszinte beszéd a gazdaságpolitikai kérdésekben - fogalmazott a Fidesz alelnöke.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Muhari Eszter: megmutathattam a magyaroknak és a világnak is, hogy mit tudok

Muhari Eszter: megmutathattam a magyaroknak és a világnak is, hogy mit tudok

Szeretnék kicsit megnyugodni és ismerkedni a ténnyel, hogy van egy olimpiai bronzérmem, ami még mindig egy kicsit hihetetlen – mondta az InforRádióban a 21 éves párbajtőrvívó, Muhari Eszter, aki az előzetes esélyeknél lényegesen jobban szerepelt, és bronzérmével a magyar küldöttség első érmét szerezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.30. péntek, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
A Nasdaq vezetésével emelkedik Amerika

A Nasdaq vezetésével emelkedik Amerika

Reggel az ázsiai tőzsdéken többnyire emelkedést láthattunk a japán Nikkei vezetésével, ezt követően pedig az európai tőzsdéken is jó a hangulatban indult a nap, délutánra azonban elfogyott a lendület. Amerikában eközben vegyes mozgásokat láthatunk. Gazdasági események szempontjából csendes napra számíthatunk, a reggeli német kiskereskedelmi adat közzétételét követően nem várhatóak piaci hatással bíró események, a héten azonban több fontos GDP, illetve foglalkoztatottsági adat is érkezik majd, emellett pedig a felpörgő második negyedéves gyorsjelentési szezon is szolgálhat meglepetésekkel a befektetőknek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×