eur:
392.19
usd:
362.75
bux:
73438.29
2024. július 29. hétfő Flóra, Márta

Félbeszakadt a Fidesz és a tüntetők egyeztetése

Felfüggesztették a szerdán délelőttre összehívott egyeztetést a Kossuth téren demonstráló nyolc civil szervezet képviselői, amelyet a Fidesz rendezvényszervezőjével folytattak. A demonstrálók szerint a párt nem kompetens személyt küldött.

A Fidesz rendezvényszervezője vett részt azon az egyeztetésen, amelyet a Parlament közelében, egy kávézóban tartottak az eddig tüntető szervezetek. A civilek azonban úgy látták, a rendezvényszervező nem kompetens az ügyben, így az esemény politikai tartalmáról nem tudnak megegyezni.

A Fidesz azonban nem küld politikust, mivel nem politikai, hanem technikai kérdésekről akarnak egyeztetni.

A mintegy tízperces, zárt ajtók mögött zajló tanácskozáson a Fidesz rendezvényszervező munkatársa mellett részt vett a többi között a Lelkiismeret ,88 Csoport, az Egészségügyi Dolgozók Demokratikus Szakszervezete és az Új Magyarország Kulturális Egyesület képviselője.

Orbán Viktor hétfőn jelentette be, hogy nagygyűlést hív össze, ha koalíciós pártok 72 órán belül nem váltják le Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt. Azóta a Fidesz honlapján egy visszaszámláló óra méri a 72 órából hátralévő időt.

A Kossuth téren szeptember 17-én kezdődött civil demonstráció, azt követően, hogy nyilvánosságra került Gyurcsány Ferenc májusi, balatonőszödi beszéde.

Címlapról ajánljuk

Márton Anna nyerte a magyarok párharcát, Szűcs Luca is a legjobb nyolc között

Márton Anna 15-7-re verte Pusztai Lizát, Szűcs Luca 15-10-re a világbajnoki harmadik, bolgár Joana Ilievát, két magyar jutott a legjobb nyolc közé a női kardvívók egyéni versenyében. A folytatásban Márton Anna Olha Harlannal, Szűcs Luca Sara Balzerrel vív majd.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
Esni kezdett a forint, meglódult a dollár

Esni kezdett a forint, meglódult a dollár

A múlt heti nagy hullámvölgy után hétfőn reggel stabilan kezdett a forint a főbb devizákkal szemben, aztán esésbe váltott, miközben meglódult a dollár. Az euró jegyzése délutánra 393 közelébe, a dolláré 363-ig emelkedett. Amint makronaptárunkból kiderül: egy kifejezetten mozgalmasnak ígérkező hét indult és holnaptól kell nagyon résen lenni, és elsősorban az Egyesült Államok felőli adatokra kell figyelni, amelyek akár nagy kilengéseket is hozhatnak a főbb devizákon és a piaci hangulaton keresztül a forintnál is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×