eur:
392.21
usd:
362.76
bux:
73432.16
2024. július 29. hétfő Flóra, Márta

Csak véletlen, hogy a Fidesszel egy időben tüntetnek a gazdák is

Pénteken - a Fidesz által kilátásba helyezett tömeggyűlés napján - 19 megyében tüntetnek a kormány ellen a gazdák. A termelők és állattenyésztők érdekvédelmi szervezete ugyanakkor tagadja, hogy összehangolták volna az akciót a politikai ellenzékkel. Budai Gyula, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének igazgatója azt mondta, véletlen egybeesésről van szó.

Ez egy teljesen véletlen egybeesés - jelentette ki a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének igazgatója, aki szerint ők már több mint két hete bejelentették a rendőrségen a demonstrációt.

Budai Gyula úgy véli: az, hogy egy időben demonstrálnak a Fidesz-nagygyűléssel, nem fogja növelni a feszültséget, hiszen a gazdák nem jönnek fel Budapestre, hanem a 19 megyében fognak tüntetni.

A szövetség igazgatója attól sem tart, hogy az azonos napon megtartott demonstráció úgy tűnhet majd, mint ha az ellenzék mellett köteleznék el magukat a politikai vitában. A gazdademonstrációt ugyanis kifejezetten gazdasági és szakmai alapon hirdették meg, semmilyen politikai célt nem tűztek ki - hangsúlyozta Budai Gyula.

A gazdákat érintő megszorító intézkedések, a földtörvény módosítása, az agrár és vidékfejlesztési stratégia, a kukoricaintervenció, illetve a genetikailag módosított növények kapcsán megfogalmazott követeléseik között sincsen új, ezek mind régóta napirenden vannak - mutatott rá Budai Gyula.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Márton Anna nyerte a magyarok párharcát, Szűcs Luca is a legjobb nyolc között

Márton Anna 15-7-re verte Pusztai Lizát, Szűcs Luca 15-10-re a világbajnoki harmadik, bolgár Joana Ilievát, két magyar jutott a legjobb nyolc közé a női kardvívók egyéni versenyében. A folytatásban Márton Anna Olha Harlannal, Szűcs Luca Sara Balzerrel vív majd.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×