eur:
391.52
usd:
361.3
bux:
73416.22
2024. július 29. hétfő Flóra, Márta

Horn: nem omlott össze a bizalom

Horn Gábor, az SZDSZ ügyvivője szerint nem volt tapasztalható a bizalom összeomlása, amiről Sólyom László köztársasági elnök beszélt vasárnap este. A kormánypárti politikus szerint a koalíció folytatja a munkát.

A szabad demokrata politikus a közszolgálati televíziónak nyilatkozva közölte, néhány ezer ember, egy esetben mintegy 15 ezer ember tüntetett a Kossuth téren a kormányfő távozását követelve.

Horn Gábor szerint az Árpád-sávos zászlókat lobogtatókat, zsidó neveket tartalmazó listákat összeállítókat nem lehet békés tüntetőknek nevezni.

A liberális politikus azt mondta: a kormánypártok - a köztársasági elnök szavaira is figyelve - hétfőtől teszik a dolgukat, kormányozni fognak.

"A kérdés az volt, mivel tudjuk mobilizálni a szavazóinkat"

"Kizártnak tartom, hogy ne Demszky Gábor legyen a főpolgármester-választás győztese, de ezt régóta tudjuk. Az elmúlt két hét eseményei miatt magasabb a részvétel, egészen szeptember 19-ig" - jelentette ki Horn Gábor.

A liberális politikus az InfoRádióban azt mondta: "a kérdés az volt, mivel tudjuk mobilizálni a szavazóinkat". Minden pártpolitika iránt érdeklődő ember elment szavazni - hangsúlyozta Horn Gábor.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Három magyar kardvívónő a legjobb 16 között

Mind a két magyar kardvívónő legyőzte olasz ellenfelét a legjobb 16 közé jutásért a párizsi olimpián, a fegyvernem női egyéni versenyében, a párizsi olimpián. Szűcs Luca 15-10-re verte Martina Crisciót, Pusztai Liza 15-12-re Michela Battistont, de ott van a nyolcaddöntőben Márton Anna is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×