eur:
390.74
usd:
359.69
bux:
73174.1
2024. július 29. hétfő Flóra, Márta

Fidesz: Gyurcsány már májusban tudta

Gyurcsány Ferenc megelőzte a Fideszt: tíz perccel az ellenzéki párt sajtótájékoztatója előtt, amelyen arra akarták kérni, hozza nyilvánosságra balatonőszödi beszéde első részét, blogján közölte a megszorításokról szóló májusi beszédrészletet.

A Fidesz frakcióvezetője a félig-meddig céltalanná vált sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: ez a lépés így nem úriemberhez méltó.

Navracsics Tibor arra kérte a miniszterelnököt, hogy lehetőleg még a kampánycsend péntek éjféli beállta előtt kérjen bocsánatot, amiért négy hónapig titkolta azt, mi vár az adófizetőkre, kérjen bocsánatot az "átvert baloldali szavazóktól" és az a ellenzéktől is.

A Fidesz frakcióvezetője idézett a beszéd most nyilvánosságra hozott részéből, amely arról tanúskodik: Gyurcsány Ferenc már májusban arról beszélt a szocialista frakció tagjainak, hogy a bevételeket csak a lakosság és a vállalatok tehernövelésével lehet emelni.

Navracsics Tibor szerint a most nyilvánosságra került beszéd nem azonos az első Gyurcsány-csomaggal és Fidesz által második Gyurcsány-csomagként értelmezett konvergenciaprogrammal, hanem már a harmadik Gyurcsány-csomag elemei szerepelnek benne.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
„Ez a kudarc segít, megpofozták magukat” – Szilágyi Áronék a csapatversenyre készülnek
Párizsból jelentjük

„Ez a kudarc segít, megpofozták magukat” – Szilágyi Áronék a csapatversenyre készülnek

A férfi kardozók egyéni versenyében megtapasztalt csalódások feltüzelhetik a magyarokat a szerdai csapatversenyre – mondta a csapat edzője, Navarrete József, aki elárulta, hogyan folytatódik a felkészülés, és mi lesz most a legfontosabb teendő szerdáig.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×