eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 28. vasárnap Szabolcs

Petrétei: el kell gondolkodni a kijárási tilalom bevezetésén

Az igazságügyi és rendészeti miniszter szerint "el kell gondolkodni a kijárási tilalom bevezetésén vagy azon, hogy más eszközökhöz folyamodjunk annak érdekében, hogy megszűnjenek az éjszakai atrocitások".

Az igazságügyi és rendészeti miniszter szerint "el kell gondolkodni a kijárási tilalom bevezetésén". Petrétei József a közszolgálati rádióban az elmúlt napok tüntetései kapcsán elmondta: "Ha azt

nézzük, hogy mi lehet ennek a folyamatnak a vége, sok minden szóba jöhet. Az alkotmány megfelelően rendelkezik arról, hogy ilyen esetben mi a teendő. Ezeket majd akkor kell vizsgálni, ha valóban a most látható folyamatokban nem következik be változás, akkor el kell gondolkodni, hogy valóban kijárási tilalmat vezessünk-e be, vagy más eszközökhöz folyamodjunk".

Arra a kérdésre, hogy gondolkodtak-e már a kijárási tilalmon kívül "más eszközök" bevetésén, Petrétei József azt válaszolta: a helyzetet folyamatosan elemezik, és ez alapján hozzák meg a szükséges intézkedéseket.

Az igazságügyi és rendészeti miniszter hozzátette: konkrét intézkedéseket akkor kell hozni, amikor a helyzet azt indokolttá teszi.

{{keretes_cim}}

A kijárási tilalom a 2004. évi CV., a honvédelemről és a Magyar Honvédségről szóló törvény 166. paragrafus (1) bekezdése szerint azt jelenti, hogy korlátozni lehet a lakosság utcán vagy más nyilvános helyen való tartózkodását.

A kijárási tilalmat és annak időtartamát a rádió, a televízió, a sajtó és hirdetmény útján, valamint a helyben szokásos módon a lakosság tudomására kell hozni.

Közterületen rendezvényt, nyilvános gyűlést csak előzetes engedély alapján lehet tartani. Az arra vonatkozó engedély kiadása az illetékes rendőrfőkapitány hatáskörébe tartozik, a kérelmet a rendőrfőkapitány a védelmi érdekek sérelme esetén a tény közlését meghaladó egyéb indokolás nélkül elutasíthatja.


Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 28. 17:42
×
×
×
×