eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 28. vasárnap Szabolcs

Orbán: szakértői kormány kell

Orbán Viktor szerint október elseje több lesz, mint egy önkormányzati választás, népszavazás lesz, ahol fontos értékek között kell választani. Ha a választók október 1-jén elutasítják a hazugságot és a megszorító csomagot, akkor a szocialistáknak meneszteniük kell a miniszterelnököt - jelentette ki a Fidesz elnöke, aki szerint és egy korlátozott mandátumú szakértői kormányra van szükség. Az ellenzéki párt szombaton megtartja nagygyűlését.

"Hazug embert könnyebb utolérni, mint a sánta kutyát. Azt nem lehetett tudni, hogy mikor, de azt tudtuk, hogy egyszer bekövetkezik" - kommentálta a történteket Orbán Viktor. Hozzátette: a Fidesz elítéli az erőszakot és együtt érez azokkal, akiket felháborított a hazugság, valamint a hétfői események sérültjeivel is.

A kormány megpecsételte a sorsát - jelentette ki a Fidesz elnöke, aki szerint október elseje sokkal fontosabb és több lesz, mint egy önkormányzati választás. Valójában népszavazás lesz, ahol fontos értékek, a hazugság és az őszinteség, a szélhámosság és a felelősség, illetve a megszorítások és egy új politika között kell választani - hangsúlyozta Orbán Viktor.

A Fidesz elnöke szerint ki kell mondani, hogy egy beteges hazudozó sohasem tudja átlépni az árnyékát.

A nyilvánosságra került Gyurcsány-beszéd legsúlyosabb része Orbán Viktor szerint nem is a hazugság tényének beismerése, hanem az, hogy "a kormány nyíltan beismerte, hogy négy évig nem csinált semmit, és most a saját rossz kormányzásának árát akarja velünk megfizettetni".

Orbán Viktor kijelentette: ha a választók október 1-jén elutasítják a hazugságot és a megszorító csomagot, akkor a szocialistáknak meneszteniük kell a miniszterelnököt, akinek vinnie kell magával csomagját is. Egy korlátozott mandátumú szakértői kormányra van szükség, nem pártkormányra - hangsúlyozta Orbán Viktor.

A Fidesz elnöke felszólította a választókat, hogy most ne a kormánnyal, hanem a választással foglalkozzanak, és ne hagyják provokálni magukat. "Nem kérünk sem a Gyurcsány-csomagból, sem a provokációkból, sem az erőszakból, van egy más, alkotmányos és demokratikus lehetőség, ezt úgy hívják október 1-je" - hangoztatta Orbán Viktor.

A sajtótájékoztatón Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője bejelentette: megtarták szombatra tervezett nagygyűlésüket.

Dávid Ibolya megint Orbánt támadja

"Minden demokratikus érzelmű, az alkotmányt, a rendet tisztelő állampolgár azt várta a Fidesz elnökétől, hogy elítéli a tegnap éjszakai, köztörvényes bűncselekményeket, vandalizmust, és felelős politikusként visszahívja a Fidesz híveit az utcákról, és lemondja a szombatra meghirdetett nagygyűlést" - közölte az MDF elnöke. Dávid Ibolya szerint a Fidesz elnöke felelőtlen nyilatkozatot tett.

Lendvai Ildikó: Orbán burkoltan igazolta a rendbontókat


Orbán Viktor továbbra is a kormányváltás programját, a kormány intézkedései elleni harcot hirdette meg - reagált az MSZP frakcióvezetője, Lendvai Ildikó.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Vízilabda élőben: Magyarország–Franciaország

Vízilabda élőben: Magyarország–Franciaország

A házigazda franciák ellen mutatkozik be a magyar férfi válogatott a vízilabda-tornán. Nem lesz könnyű mérkőzés, a franciák sokat fejlődtek az elmúlt időszakban, a legutóbbi vb-n, Dohában, kiejtették a magyar csapatot.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 28. 17:42
×
×
×
×