eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 28. vasárnap Szabolcs

Ismét gyülekeznek az emberek a Kossuth téren

A Szabadság téri eseményekkel egy időben ismét egyre több ember gyülekezik a Kossuth téren.

A tüntetők változatlanul azt követelik, hogy a miniszterelnök vasárnap nyilvánosságra került májusi beszéde miatt mondjon le a kormány.

Hétfőn mintegy 10 ezren követelték Gyrucsány Ferenc távozását a Kossuth téren. A demonstrálók három petíciót fogadtak el.

A legutóbbi dokumentumban felszólították a kabinet tagjait, hogy 48 órán belül távozzanak a hatalomból, a rendőrséget és a honvédséget pedig arra kérték: csatlakozzanak a tüntetőkhöz.

A petíció szerint ellenkező esetben mindenre kiterjedő nemzeti ellenállásra lehet számítani.

A korábban elfogadott két petíciót eljuttatták az Országgyűlésnek, a köztársasági elnöknek és a parlamenti pártoknak is.

A Gyurcsány Ferenc lemondását követelő dokumentumban az szerepel, hogy a kormány a legutóbbi választáson tudatosan, hatalmi érdekből eltitkolt közérdekű adatokat, és ezzel megtévesztették a választókat.

A megmozduláson felszólalt - többek között - Kerényi Imre rendező, a polgári körök rendezvényeinek egyik állandó szervezője, és Wittner Mária, 1956-os halálraítélt, a Fidesz országgyűlési képviselője is, valamint Csurka Isván, a MIÉP elnöke, akit többen kifütyültek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 28. 17:42
×
×
×
×