eur:
392.53
usd:
354.56
bux:
72789.23
2024. szeptember 3. kedd Hilda

Hadiállapot az MTV épületében

Hadiállapot volt éjszaka a Magyar Televízió épületében - mondta az MTV elnöke. Rudi Zoltán elmondta: a bent lévők úgy érezték, csapdába kerültek.

Miután a tüntetőknek sikerült behatolni az épületbe, majd módszeresen végigjárták azt - mondta Rudi Zoltán. Az elnök az InfoRádióban arra nem tudott válaszolni, hányan törhettek be székházba.

Szavai szerint, amikor a tömeg a Kossuth térről elindult az MTV épülete felé, még senki nem tudta, mi a céljuk. Az már csak a behatolásuk után, késő éjszaka derült ki, hogy petíciójukat akarták felolvasni.

Rudi Zoltán elmondta azt is: a Magyar Televízió 1-es és 2-es csatornájának adását éjjel 1 óra után függesztették fel, mert sem a rendőrök, sem a televízió biztonsági emberei nem tudták garantálni a munkatársak személyi biztonságát. A dolgozókat ekkor evakuálták az épületből.

A helyszínelés és a kárfelmérés jelenleg is tart. Rudi Zoltán elmondta: a feldühödött tömeg 5 híradós stábautót is felgyújtott, az épületből pedig laptopok, számítógépek tűntek el, a behatolók ajtókat feszítettek fel. Az elnök fosztogatásnak minősítette, ami a székházban történt.

Kósa-Somogyi György, az M2 programigazgatója azt mondta: több tízmillió forintos kárt okoztak a tüntetők.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Maruzsa Zoltán az új tanév új szabályairól: okoseszköz, orvosi igazolás, jogosítvány

A tanév kezdetén több változás jön az oktatási intézményekben, ezekről beszélt az InfoRádió Aréna című műsorában Maruzsa Zoltán, de a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára kifejtette a pedagógus-béremelés menetrendjét, és azt is, hogy miért nem lesz tanárhiány.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.03. kedd, 18:00
Resperger István
ezredes, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×