eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 28. vasárnap Szabolcs

Demszky nem akar céltábla lenni, inkább lemondja programjait

Demszky Gábor elítéli az éjszakai rongálást, és lemondja kampányprogramjait, mert nem akar a hőzöngők céltáblája lenni - derült ki a főpolgármester sajtótájékoztatóján. Budapest első embere szeretett volna Orbán Viktorral is beszélni az eseményekről, de nem érte el.

A gátlástalan bűnözést vissza kell szorítani az utcáról, a rendőrségnek az erőszak legkisebb jelére fel kell lépnie a rendbontók ellen - hangsúlyozta sajtótájékoztatóján Demszky Gábor főpolgármester. Hozzátette, hogy a történtek megváltoztatják a kampánymenetrendet is.

"Az a mi történ hétfőn éjszaka, természetesen felülírja a választási kampányt. A magam részéről lemondok minden hétvégére tervezett rendezvényt. Mi, liberálisok ebben a helyzetben nem kívánunk a hőzöngőknek céltáblát nyújtani" - mutatott rá a főpolgármester.

Demszky Gábor közölte: megpróbálta felhívni Orbán Viktort telefonon, hogy hallassa szavát ő is, de nem sikerült elérnie.

Bende Péter, a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság vezetője a sajtótájékoztatón kijelentette, hogy a Szabadság téri oltás során a tűzoltók veszélyben voltak.

"Amikor a kollégáim elkezdték az oltást, akkor a tüntetők odamentek, és megkérdezték: velünk vagytok, vagy ellenünk. Ezután elvették a sugárcsövet - annak ellenére, hogy az előírások szerinti 2 helyett 8 tűzoltó fogta a tömlőt - és ezzel a védekező rendőröket kezdték el locsolni" - idézte fel a történteket a tűzoltóparancsnok.

Bende Péter hozzátette, hogy a helyszínen tartózkodó parancsnok helyesen döntött, amikor visszarendelte a csapatot.

Barna Sándor, a Fővárosi Közterület-felügyelet vezetője arról számolt be, hogy éjszaka a tömeg megállította a 4-es 6-os villamosokat, többek között a Combino-t is, és a szolgálatot teljesítő felügyelőket üvöltözve sértegették, de - mint hozzátette - fizikai atrocitás nem érte őket.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Vízilabda élőben: Magyarország–Franciaország

Vízilabda élőben: Magyarország–Franciaország

A házigazda franciák ellen mutatkozik be a magyar férfi válogatott a vízilabda-tornán. Nem lesz könnyű mérkőzés, a franciák sokat fejlődtek az elmúlt időszakban, a legutóbbi vb-n, Dohában, kiejtették a magyar csapatot.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 28. 17:42
×
×
×
×